Megbízható német családi autó. Ja, gyenge!
Mint az értékelésből megtudtam, annyira gyenge a kocsim, hogy talán még megmozdulni sem tud! Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet az, mikor rálépek a gázpedálra, akkor az utasoknak megfájdul a feje a gyorsulástól és az előttem haladó autók, valami érthetetlen oknál fogva lehúzódnak előlem az útról. 130LE, 310Nm lehetséges, hogy kevés, de valami érthetetlen oknál fogva, nekem elég! A szervízköltség, hát azt jól meg kell választani, hogy hova viszi az ember. 2 hónap kutatómunkája kellett hozzá, hogy kiderítsem. Ennek a motornak van egy sajátossága, 3000 km-ig megeszik, majdnem 1 l olajat, de ha figyelnek rá és utánatöltenek, akkor utána nem akar olajat zabálni. Ennyi idő alatt kopnak egymáshoz a motor alkatrészei. A 30000 km-es szervíz-intervallumot nagyon gyorsan el kell felejteni, ebben a diesel motorban 15 ezrenként kell 5w-40-es pdtdi olajat cserélni. A 0w-30-ast verjék ki a fejükből. Itt a lényeg, diesel autót vagy újonnan vesz, vagy olyantól, aki odafigyel rá, más lehetőség nincs! Viszont nem is akar tönkremenni ezek után! Ha valaki sajnálja az olajcserére a pénzt, az vegyen inkább UAZ-t, az tud olajsárban is járni!
Ja még el nem felejtem, van negatívuma is. Mivel van benne légkondi, begyulladt tőle a fülem, de mióta lezártam a középső reteszeket már nem akar. Az ülés annyira kényelmetlen, hogy nyáron amikor levezettem 900km-t 22°C-ban, nem akart beszakadni a hátam. A fogyasztás is borzalmas volt, az Alpokon keresztül 5 ember tele csomagtartó 120km/órás átlagsebesség 5,3l/100km. Mondom átlag!
Horváth László
- Olajszűrő 15 ezer km-ként, olaj 5w-40 pdtdi, levegőszűrő.
Nyíregyháza
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |