Kényelmes, nagy dög, szerény fogyasztással
tiszteletem!
Most cseréltem egy PD TDI 105le Golfot egy PD TDI 132Le Passatra.
Ég és föld a külömbség. Csak az autó feeling-e és illata ugyanaz, de más semmi.
A Golfra az életemet is rá mertem bízni. Kicsivel több, mint egy év alatt 110e kilómétert tettem bele. Igénytelen volt mint a teve, csak takolni kellett és az olaj csere intervallumokat betartani. (a Golf rovatban írtam róla).
Hát ebb?l ültem át, egy autómata és b?r kivételével fullos Passatba. Imádom! Megy mint a golyó, csak a kilóméteróráról tudom megmondani mennyivel megünk. A fogyasztása leny?göz?.
Bécs belváros-Budapet Bach csomópont 1h 47p- 6,5L átlgfogyasztás. 5decivel fogyaszt csak többet, mint a Golf!!! Fittebben száltam ki bel?le, mint amikor hullla fáradtan elindúltam!!!
A bels? min?ség nagyon impresszív. Nem zörög , nem nyikorog, egyben van. Ha nem is annyira drasztikusan mint egy BMW, vagy Audi, de ez nem is az a kategória. 140-nél pörög 2600-at, hatodikban, és csndesen lehet beszélgetni az utastérben. csak 170 fölött n? meg a zaj.
Egy jó tanács a VW-és társaknak:
Az olajcsere intervallumokat betartani, és minden sz?r?t rendszeresen cserélni! A TDI-t nem szabad agyonpörgetni, még akkor is ha bírja, nem tesz jó neki! Aki "sportosan" akar vezetni, az ne TDI-t vegyen! Ezt nem arra találták ki, bár elviseli...
Ha bele tettem 30-50 ezer kilóméter, akkor ismételten írok pár sort az élményeimr?l.
- még semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |