Inkább BKV mint VW...
Újonnan vettem, gondoltam, hogy egy darabig nem lesz gond vele, de nem így lett. Életem eddígi első dízel autója, de remélem nem is lesz soha több. Már az átvételnél mikor elindítottam azt gondoltam, hogy a cég egyik 15 éves Transitjában ülök - szörnyű hangja volt. Délutáni csúcsforgalomban a pillanatnyi fogyasztásmérő állandóan 15 körüli értéket mutatott, gondoltam majd megy ez lejjeb is, de a kocsi átlaga sok országúttal is 9 liter alá nem ment. Az olajat úgy fogyasztja mint a 20 éves ladám az ismeretlen futásteljesítményű 1500 as motorral állandó padlógázon. 10000 km enként 2 liter, 6500 litere. Elsőre úgy érzed, hogy nincs kocsi ami jobban megy nála, de aholy kiérsz vele a pályára hirtelen alább hagy az erő és hangos morgással fütyülő szélzaj kíséretével adja tudtodra, hogy ez nem tetszik neki. 25 ezernél hátsó fékbetét csere, valami megmagyarázhatatlan okból hátul kétszer gyorsabban kopik mint elől. A klíma nagy esővel nem tud mit kezdeni, ilyenkor olyan nedves levegőt fúj, hogy leengedett ablakokal is alig látsz ki a szélvédőn. Hátsó ülések helykínálata és kényelme maximum gyerekeknek ajánlható, de saját gyereket ne tegyünk oda hosszabb útra, mert talán még megbosszulják ezt a büntetést egyszer. Műszerfalat kétszer cseréltek garanciában, mert a szervíz nem tudott a megbolondult kijelzőkkel és műszerekkel mit csinálni. Ezek után még zörögni is elkezdett az egész cucc elől. A bixenon rossz úton úgy mozog fel alá mint egy részeg biciglis lámpája éjszaka, elég idegesítő, alapjáraton pedíg rezeg. A gyári nyolc hangszórós zene 150 felett nem tudja túlkiabálni a motort és elkezd kattogni. Nagyon örültem mikor végre túladtam rajta, igaz 3 millát buktam az üzleten. Soha többet volkswagent.
- komplett műszerfal csere kétszer
- valamilyen jeladó a tankban
Porsche Pest
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |