Autók » Volkswagen » Passat (2000-2005)

Passat 1.9pdtdi

Ez még igazi német autó!

Anno kinti autót akartam én is, de a fritccek évente 80000 km tesznek bele a kocsikba, persze a nepperek rendesen vissza tekerik, úgyhogy magyarországit vettem ismerőstől, ismertem az előéletét! Kicsit drágábban adta az átlagnál de abszolúte nem bántam meg! Előtte nekem egy fiat croma 2.5tdi-m volt, hát azután egy igazi megváltás, nem kell havonta hengerfejezni, évente főtengelyezni, horvát országban lerohadni vele stb. Mikor megvettem az a gyönyörű belső piros kék műszervilágítás, akkor nagy szám volt nekem. Imádom, ahogy tapad a kanyarokban, a német futómű, ahol már a croma 2X felborult volna, ahogy 140-160-al lehet vele utazni, kicsit lehetne erősebb(115le) na egyedül ezen a téren a cromával nem volt gond, de kárpótol a megbízhatóságával, a kis fogyasztásával,. Tágas, kényelmes, csendes belső! Hatalmas csomagtér! Egyedül az első futómű nem bírja a finom kis magyar utakat, félévente valamelyik kutyacsont csere a sok közül!15000km olaj, légszűrő csere, ennyi.
Csakis jót tudok róla mondani! Gondoltam , hogy lecserélem a legújabb passatra, de arról nagyon sok rosszat hallok! Van egy ismerősöm, neki is ugyan olyan van mint nekem, de neki kinti+ kombi ő már az 500000km-en is túl van vele, a motorjához neki sem kellet nyúlni…

- Első fútóműben valamelyik kutyacsontot mindig cserélni kell kb fél évente!15000ft. - Generátor.22000ft - Még a legelején légtömegmérő 10000ft -

Jó magam..

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 122000
Előző autója? croma 2.5tdi Következő autója? 525d
Verdikt (8.9/10)

Volkswagen Passat 2000 (2001 - 2005)