Autók » Volkswagen » Passat (2000-2005)

Passat 1.9 Pd TDI 94 kw

"bazi nagy" tepsi

Már az első nap lecseréltem a peres gumikat és a 16´os felnit, nincs is semmi gond a futóművel. 5. éve hajtom. Mo. Romania, Szlovakia " legjobb" utjai. Kezdetben volt némi olajfogyasztás 1 l 15.000 km.en. 70.000 nél elfelejtette.
A fogyasztása is hasonlóan csökkent. Igaz 15.000 km-ként olajcsere Longlife os ( nem hiszek a csodákban ). a jobbik dizelt használom ( amit neki is fejlesztettek, és itt most nem irok márkát) - szerintem megéri. Kb 0.5-0.8 literrel kevesebb a fogyasztása. 2000-3000 fordulaton rugalmas és ebben a tartományban is használom minden sebességfokozatban. Igaz, nem én gyorsulok a legjobban a zöldnél, de ekkora autóval, ilyen "kispolskis" fogyasztással azért elégedett vagyok. Az országuton azért más a helyzet, ott nem az IFA a leggyorsabb. Még egy apróság, amit nem árt elfelejteni, télen melegíteni, nyáron nagy terhelésnél hűteni, és lehetőleg mindig tele tankkal mert az üzemanyag kenőképessége is fontos! talán ez a sok kis apróság a sok problémamentes km. titka!
Ez az ötödik dízel autóm, és idáig a legjobb. Ötszázezer km-t tervezek megtenni vele- ez még két év. Bussines Variant.. és nem pénteken rakták össze!

- Féltengely gumiharang, turbó cső, motor tartó bak, a hátsó fékbetét nálam is gyorsabban kopik, (fácán,nyúl, őz )

Porsche M5,

Skoda szervíz Komarno Sk.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Octavia 1.9 TDI Következő autója? Audi
Verdikt (7.9/10)

Volkswagen Passat 2000 (2001 - 2005)