Autók » Volkswagen » Passat (1980-1989)

Passat 1,6D kombi

Szerelmem, törpilla!

Imádom!!! Első igazi saját autóm-első szerelem, ezért elfogult vagyok, de nem nehéz, mert imádnivaló.
Tény, hogy nem versenyautó a gyári 50 lóerejével, de ennek többszörösen köszönhetem a jogsimat, mivel így is 120-130-al járok vele, -ha erősebb lenne mégtöbbel mennék- a csúcsa 160 némi lejtőt kihasználva 4 emberrel. A kanyarokat jól veszi és elég feltűnő ahogy a nagy bálna kanyarba befeküdve 2-3 kerékre állva elfordul valahol-nincs szükség m3-asra, hogy megbámulják az embert... Télen hatalmas élmény ahogy a nagy kombi libeg az ember alatt-ja persze szigorú rally-kézifék ami csak akkor fog ha az ember felhúzza mindenféle gomb nélküli beakadástól mentesen.
A fogyasztása nagyon jó- nyáron országúton 120-al simán mérhet vele az ember 4,5 litert, de 7 liternél nem lehet többet etetni vele, ez persze nagyban függ a porlasztócsúcsok, és a motor állapotától, kopottságától is. A téli indulásokkal sosem volt baja, pedig minden reggel hajnalba mentem vele dolgozni amikor a leghidegebb volt. Érzetre-igazi grandtourismo kényelmes utazni vele, bár a futóműve elég hangos.
Hatalmas, minden belefér legyen az surfdeszka, bringa, vagy egy kétszemélyes ágy-nem csajozós autó, de ha nem az autóddal csajozol attól még fektetősnek kiváló...
Csak azoknak való akik értenek az autókhoz, mert oda kell rá figyelni, de ha kéthetente körbenézi az ember akkor sosem hagy cserben.
Eddig csak olyan hibákat javítattam rajta, amikkel együtt vettem, új csak a hűtőgomba volt amit ingyen szereztem hozzá bontóból. A féltengelye már egy éve csörög-de bírja, műszerfal világításom sosem volt, de nem is fontos. Hozzá kell szokni, hogy bármelyk gombhoz nyúl az ember az lehet a kezébe marad, de nem letörik, vissza kell dugni és minden működik tovább. A műszakin fékerő elosztó nélkül csúszott át mivel sokaltam a huszonxezer forintot egy elosztóért-előtte sem működött már és nem éreztem a hiányát-bokámban az abs.
Összegezve nagyon király kis autó, amit fillérekből tart fennt az ember és bárhova elviszi és mindemellett szeretni lehet!

- Lengőkar szilent:1500ft
- Hűtőgomba:0ft-bontós szomszéd:)
- Akksi:15000ft
- Kipufogó:4000ft
- Kasznizás:6000ft

Egy haver csinálgatja akit néha sokat kell piszkálni, hogy sorra kerüljek, de elég olcsó.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1987
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója? még marad
Verdikt (7.7/10)

Volkswagen Passat 1980