Birodalmi lépegető
Igazából nem is akartam megvenni,mert úgy le volt pukkanva.De kellet egy kocsi.Az előélete ismert volt,azt tudtam hogy frissen generálozott a motor minőségi alkatrészekkel lett felújítva.A karosszéria erősen korrodált volt, a bal elejét már megtörték egy-kétszer.200000Ft-ért nem volt rossz vétel(1 hónap műszakival).A vásárlás után szétszedtem apró pici darabokra,a karosszériás kilakatolta:
-homlokfal
-2db küszöb
-kb 1 négyzetméter lemez egyéb helyekre.
Ezután lekentem alapozóval,majd alvázvédővel az egész alját 2-szer.Annyi helyen kellet javítani a karosszériát,hogy a teljesen át kellet festeni a kocsit.130000Ft-ból visszanyerte eredeti acélkék-metál színét.
Kapott 4 SACHS telót+hátra erősített rugókat.A féktárcsák,dobok,betétek + a kormányösszekötők cseréje után csont nélkül átment a műszakin.
Az 1.6td motorhoz becsöveztem egy AudiA3-as intercoolerét,majd Balu barátom kezelésbe vette az adagolót.Módositott az LDA-n,kicserélte az adagoló-elemet10esre,illetve az adagolókar is át lett állítva.
A turbóval iszonyatos szerencsém volt,mivel egy AudiS2é volt fenn a gépen.Szerintem nem tudta az ember,hogy mit ad el.A töltőnyomást 0.7-ről 1bar-ra növeltük.
Az eredmény nagyon komoly lett:a 90 lovas tdi-ket gyorsulásban simán alázta,de az 1.3-1.6-os benzineseket is simán lelépte.A kocsi kb500000ft-ba került 2 évig használtam,soha semmi problémám nem volt vele.Eladáskor a vevőnek fülig ért a szája amikor 350000ért megkapta.Ha okosan használja nem forgatja szét,jó pár évig lesz egy megbízható kocsija ami az évek alatt nekem meglehetősen a szívemhez nőtt.
- Egy barátom javította,hála isten nem kellet sűrűn javítani a gépet.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1985 |
Előző autója? | golf | Következő autója? | volkswagen golf |