Skandináv Lupo 3L
Tehát.Ott kezdem,hogy most értünk vele vissza Nordkappról/Európa legészakibb pontja/,kb 7200 km-t tettünk meg vele kilenc nap alatt.Nekem bizonyított,0,5L olajat kajázott meg az út alatt/Castrol TXT TDI/.Semmi baj nem volt vele,csak az hogy kicsi.De ugyebár ezt az autót nem éppen ilyen túrákra találták ki,de két embernek teljessen kényelmes,hosszú úton is.Nekem szerencsére nem volt még semmi bajom a váltóval,sok helyről hallottam hogy ez a gyenge pontja.A felszereltség viszont kicsit gyér.Én nem találkoztam olyan Lupoval amiben pl. gyári elektromos ablak lenne,gyári központizár,elektromos tükör!!Csomagtartó világítás!! de legalább a gyári ajtókapcsoló benne van mind a három ajtóban.Szerintem illő lett volna legalább valami kis fényt varázsolniuk a piciny csomagtartóba,annyira azért nem olcsó autó,sőt.Fogyasztás az nagyon változó,volt már 2,7L,folyamatos 70km/h-nál egyenes úton,elérhető talán még ennél is egy kicsit kevesebb/bár nekem nem sikerült/,ha kitapostam a szemét,akkor kb.4-4,2L Nekem álltalában 3,6-3,8L szokott lenni.Jól gyorsul,van benne nyomaték,csak kicsit papássan vált.Nem vészes,de igy kb olyat gyorsul mint egy mezei punto,hát,nem versenyautó az biztos.De imádnivaló.Sokan mondták hogy nem egy férfias autó,de azért lehet vele meglepetéseket okozni egy-két Audi tulajnak az autópáján,amikor elsuhansz mellettük úgy 180-190-el.Mert megy annyit.Utazó sebessége kb 140-150km/h körül van,ezt még hosszú távon is bírja.Én nem voltam oda soha a Német autókért,főleg mostanság,mert divat a mindenféle Diesel állatok tuningolása,ami szép és jó,de azért a versenyautó az benzines/Audi quattro S1.....Lada VFTS/Visszataszít a sok gyík feszítése a PDTDI-kben,meg a mögöttük fuldokló tömeg.De ennek ellenére nagyon megszerettem ezt a kisautót.Megbízható,Takarékos,még 4 normál embernek is kényelmes/nagy csomagok nélkül persze/,alkatrész ár viszonylag alacsony,rugalmas,viszont kicsi,nincs pótkerék benne,csak kompresszor és hab,nincs zárható kesztyűtartó,gyári extrák hiánya/legalábbis amiket én láttam/.Nagycsaládosoknak nem ajánlom,de mindenki másnak igen.
- Hát,nem is tudom.Valami stabilkar silent van egy kicsit kiszopósodva elöl,amúgy semmi bajom vele és nem is volt semmi.Érdekes.
Nem szakszervízbe hordom,egy autószerelő ismerősöm intézi az olajcserét,szíjjak cserélyét,meg ilyeneket.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Lada 2105 | Következő autója? | VW,Volvo vagy Saab |