Autók » Volkswagen » Jetta (2005)

Jetta 1.6 Trendline

Családias autó

Családias kényelmes autó, hosszabb távon is is az.130-140 utazó tempo a legkényelmesebb, ez felett kicsit hangos olyan erőlködős neki.átlagban is jól fogyaszt 6.5-7 liter/100km.Városi fogyastás úgy 8.5-9 is akár.A fútóműve nagyon jó, jól viseli a fővárost.Fékek nagyon erősen fognak, kuplung sebeség váltóval nagyon jól műkődik.Az elején gyakran lefulladt, azt gondoltam én vagyok béna, de apámnak is lefulladt, nagyon halk az alapjárat, ezért ha a légkondi műkődik vagy hangos a zene, nem is hallani hogy megy.Külsőre nagyon kényes a fekete gyöngyház, minden meglátszik rajta, az eleje kicsit tényleg akár egy kis egérke, de ennek ellenére szép a külseje.A belseje szinte tökéletes, az én szememet nem zavarja a kék világítás, de a közepén lévő konzol az a nem is tudom mi kapaszkodó talán, a hamusnál, az tényleg nyomja az ember lábát egy idő után. A szélvédő is kicsi mert ha lámpánál én vagyok az első akkor nagyon előre kell hajolni hogy lássak is valamit.A csomagtér hatalmas de nálam kisebb ember aligha nyúl be a végére(én 194cm).De mindent egybevetve egyenlőre bejött az autó, semmi probléma nem volt még vele.

2.5 év után sincs semmi gond vele, az emelkedőn való indulás azóta se az igazi vagy lefullad, vagy remegősen akár egy szamár úgy indul meg.
Ezenkivül semmi.Amit a legjobban szeretek benne, ha odalépek neki, akkor megy mint a veszedelem dombra is(10%) 100-110 ig egészen finom a hangja, de nagyon nem közlekedek vele se túl gyorsan, se túl gyakran. Vigyázva van rá.

- Az elején a díszléc, de visszarakták.

Még nem volt szervízben

19.000 km-rel vittem autószerelőhöz, elvileg a márkaszervízben 22.000km-nél javasolták, ám a lámpa a műszerfalon már 20.000 elött felvillant.
Castrol olajat vettem 5l 12.000Ft (de 4 ment bele)
Légszűrő, olajszűrő, pollenszűrő, olaj kb 18.000ft-ba fájt + munkadíj 5.500 ft.
24.000ft ból megvolt a dolog, fékolaj esedékes lesz majd 1 év múlva, és benzinszűrő is.
A márkaszervízben próbáltak minden jóra rátukmálni, két év vagy 20.000 km után, lég, olaj, pollen, benzinszűrő, fékolaj és motorolajra, Törökbálinton 90-100 ezer körül saccolták, Budakeszin kb 60-70 ezer körülre, és Budapesten 80 ezerre.
Mivel a garancia elévült, nem kértem a MÁRKASZERVIZEK szívélyes segítségét.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója? VW vagy Opel dizel
Verdikt (6.7/10)

Volkswagen Jetta 2005 (2005)