Zöldség
Ez már a második Plus-om. Az előző is nagyon szerettem, de meg kell vallani, hogy 1.6-os motorral nem egy rakéta. De így diesel motorral és automata váltóval sokkal élvezetesebb.
Hosszú autópályás utazások során minden alkalommal hálát adok az égnek, hogy így döntöttem...
update 15.08.12.
Már lassan 200 ezer kilométerrel a háta mögött még mindig megbízhatóan rója az utakat. Napi 100 km-t megyek vele, főként autópályán és országúton, a fogyasztása szenzációs. Normál, nem gyors, nem lassú tempóval 5 és 5,5 között. Országúton, 90-es tempóval, ha a forgalom jól adja ki, akár 4,5 alá is be lehet vinni. Azért a jó öreg PDTDI tud valamit, bárcsak ne lenne néha traktor hangja :)
A DSG egy hatalmas találmány, sajnos 2007-ben még nem volt elektronikus rögzítőfék, ez sajnos nagyon hiányzik belőle - pirosnál még csak hagyján, de emelkedőn elindulásnál kell gépészkedni rendesen.
Fenntartási költsége átlagos (jó, az olajos DSG 60 ezrenként esedékes olajcseréje után az ember fia a szájába harap, amikor elé tolják a számlát - én legközelebb száraz kuplungosat fogok venni, de a DSG-t nem adom), nem utolsó sorban kiszámítható és szerintem ez eléggé fontos szempont.
- Szerencsére még semmi... - - update 15.08.12. - Eddig kellett cserélni egy klímaszelepet, kb. 3 napos korában, aztán fűtésventilátort, és biztosítéktáblát, akkumulátort, intercooler töltőcsövet, szélvédőt, féltengely gumiharangokat, izzítógyertyákat és a szokásos fogyóanyagokat...
TRT Europe, Budakeszi.Becsületesek, minden alkalommal számlát és garancialevelet adnak, alaposan elvégzik a munkát. Átnézik az autót és tényleg tanácsokat is adnak, hogy mit mikor kellene megcsinálni és hogyan. Gyári kompetenciával, minden szükséges műszerrel rendelkeznek.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Golf PLUS | Következő autója? | Talán egy Sportsvan |