Autók » Volkswagen » Golf Plus (2005)

Golf Plus 1.6

Kényelmes Családi Verda

2008. áprilisában vásároltam újonnan elég kedvező áron. Előtte egy 1.4 -es Cordobám volt, úgy hogy mindenképp valamivel erőssebbet és nagyobbat szerettem volna. Ennyire futotta, de az 1.6-os motorról már sok jót hallottam (elnyűhetetlen). Nem egy versenygép, de ha kell akkor jól megy amit többszáz kilóméteren keresztűl is simán produkál, bár 140 felett szeret enni. Nagyobb sebességnél is elég nyomatékos, bár egy 6. sebességet elbírna. Az 1380 kg-hoz épp elég a 102 lóerő, de hát mondjuk ez anyagból van nem papírautó. Most 6000 km. van benne és látványosan visszaállt a fogyasztás. Nagyon kényelmes még hosszútávon is. Én 185 cm. vagyok 103 kg., de magam mögött kényelmesen elférek. Ha az ember hozzászokik a beltér méreteihez ezek után nagyon nyomasztó más autóba beülni. Az anyagok minősége nagyon jó, nem nyikorog, nem nyüszög semmi (még), remélem később is így lesz. Az automata digitklima nagyon hatékony, gyorsan lehűti az utasteret. Az is nagyon jó, hogy nem leülök, hanem beülök az autóba. Bazi nagy a műszerfala ami miatt az orrát nem nagyon lehet látni, parkolásnál figyelni kell. A felszereltsége bőven elég (8 légzsák, digit klíma, 4 el. ablak, el. fűthető tükör, MP3....stb). Szerettem az előző autóm is, de azért itt érezhető a minőségi különbség. Ha tehetem legközelebb is VW csoport autóját vásárolom. Családosoknak bátran ajánlom. A csomagtartó 395 liter, de ha a hátsó üléseket előre húzom (sinen) akkor ez növelhető. Ha meg annyit kell pakolni akkor kell venni tetőboxot. Ha pedig ezek után bárki fikázná a csomagtartó méretét akkor vegyen egy IFA-t, vagy ZIL-t, abban biztos elfér.

- eddig semmi

Vörös Autóház

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Seat cordoba Következő autója? VW
Verdikt (7.9/10)

Volkswagen Golf Plus 2005 (2005)