Autók » Volkswagen » Golf (2003-2007)

Golf 1.9 PD TDI

Utolsó mohikán

Volt szobatársamtól és egyben barátomtól vásároltam az autót. Annak idején németből behozott. Tudtam, hogy az autó jól karbantartott, ezért esett rá a választás. Bő fél éve van nálam az autó. A felsorolt golf betegségeket leszámítva(és orvosolva) imádom az autót. Keveset fogyaszt és nagyon megbízható, olcsón fenntartható. 5 literes átlaggal eljár, ha több a város is, de alá is be lehet vinni, ha ügyes az ember. 8 ezrenként legyen meg az olaj és szűrők cseréje és kimegy a világból. Ez az 1.9es blokk még a BOSCHos rendszer. Talán az még bosszantó, hogy a service intervallum nullázó pöcök nem akarja nullázni, így laptoppal kell. A fekete szín elegáns, viszont minden karc és por szem meglátszik rajta. Csak is minőségi üzemanyaggal tankoltam és hidegen nem üvegeltem. Jól be vannak állítva a PD elemek az autó semennyire sem füstöl. Szerintem a beltér és csomagtartó és elég 4 embernek kényelmesen. Futómú is egyszerű konstrukció, olcsóbb felújítani, mint a több lengőkarost. Következő autónak is Volkswagenben gondolkozom.

- Ajtó zárat kellett cserélni, több helyen. Csomagtér világítás érintkezés hiba. Sárvédő, küszöb sarok rohadás. Az olasz akkumlátor megadta magát.

Lajos a faluba.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Swift 1.3 Következő autója? Passat CC
Verdikt (8.9/10)

Volkswagen Golf 2003 (2005 - 2008)