Tolvajok játszótere
Egyik egyéni céges Golf az 5 közül.
1,6 benzines motor. Vezetés közben a 10x ló egyharmada mintha pihenne, csak 4000 fölött hajlandó csatlakozni a többi és igába hajtva magukat húzni. Légkondival érezhetően lomhább, megfogja a kocsit.
Digitális klíma jól ki van találva. Ez az első kocsi ahol nem fájdul meg a vállam, szemem, nem szárad ki a szám és köhögök több száz km-es légkondis út után sem. Pontosan, finoman beállítható. (Alap/manuális klímás kocsikhoz hasonlítva.)
Üléspozíció nagyon jól beállítható. Lefele sokkal jobban "ültethető" az ülés. Pl. egy Seat Cordobát nem tudtam magamra állítani. (187 cm)
Fogyasztása autópályán légkondis, 110-es tempóval 7l. Szerintem ennél lehetetlen kevesebből kijönni. Városban 9.5l-10l. Dinamikus vezetés stílus mellett.
Futómű nagyon jó. Még ezeken a pesti utakon is, ballonos gumikon. Jó össze van rakva nem zörög, nem csörög. Alap hifi tűrhető, de a mély nekem kevés.
Amiért nem szerettem! Ahogy a címeben is említést tettem rá vitte a tolvaj nép mint a cukrot. Hét hónap után visszaadtam a cégnek a kocsit, mert ezen idő alatt három káresemény is történt.
1, Egy héten belül lelopták róla az eredeti VW dísztárcsákat (darabja kb. 7e Ft)
2, Lopási kísérlet. Nem sikerült elvinniük köszönhető a műholdas riasztórendszernek. Riasztós cégtől telefonon hívtak, mire lementem a ház elé kocsi megvolt de a tolvaj már elszelelt. Lásd kép. (vontatás, ajtójavítás, teljese zárcsere. Ár kb. 300-400e Ft)
3, Rongálás. Két visszapillantó tükör letörése. (elektromosan állítható, fűthető, indexlámpás) Egyiket teljesen letörték, a másikat nem tudták tökéletesen, így abból csak a tükröt lopták el. Lásd kép. (ár kb. 100e Ft) Előző este munkatársam szintén céges Golfjáról szabályosan leszedték csak a két tükröt. (23e Ft + jav. díj)
Ezért nem tudtam megszeretni ezt a kocsit, mert a tolvajok rájártak. Emellett az alkatrészek drágák. Talán ha garázsban állt volna, akkor egyik eset sem történik meg vele.
Mókás történet: Egyik munkatársam Golfjában erős döccenő után hangosan kerregni kezdett a levegő befújó ventilátor. Garis javítás után kiderült, hogy egy eredeti VW kislámpa volt beleesve. Valószínűleg a meo-s ejthette bele/hagyhatta benne.
- Elektromosan állítható visszapillantó tükör mozgató joystick (pöcök) letört két hónap után (anyaghibás volt). Hatodik-hetedik VW szerviz felhívása után garanciába kicserélték. Amúgy 25e körül lett volna. A többi helyen azt mondták, hogy nem lehet mert a törés nem garanciális eset. (?) Volt ahol mondták, hogy tudnak róla, ez sorozathiba.
Porsche Buda. 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 45. Telefonon előre leegyeztetett időpont. Pontos, gyors, korrekt javítás. Csak ők vállalták garanciába a tükör mozgató joystick javítását.
Hollós Művek Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 16. Készségesek, jó munkát csináltak, de időben csúsztak a javítással. Ők szerelték a kocsit a két nagyobb káresemény után.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Focus | Következő autója? | Toyota Corolla |