Autók » Volkswagen » Golf (2003-2007)

Golf 1,6 trendline

Remélem még sokáig vigyázhatunk egymásra

Hosszas vállogatás 18 klf. tipus tanulmányozása, kipróbálása után született meg a döntés, nekem Ö kell. Harminc év alatt sok rossz és kevésbé rossz autóm volt. Szerintem jó választás volt, mert tudtam mit szeretnék (megbízható, kényelmes, biztonságos, értéktartó) és azt is felmértem mire fogom használni (két fővel, általában városi közlekedésre). Biztosan van ennél gyorsabb, erősebb, szebb, stb autó, de az lehet, hogy többe is kerül (bár ez sem volt olcsó). A nyolc szelepes 102 LE-vel pont arra való, amire használom, városi szenvedés, néha kevés országúti "száguldozás". Amikor kell (kell??), tartósan ez is tud 170-180 km/ó-t, igaz akkor 10 l/100 km fölé megy a fogyasztás. Az elején óvatosabban jártam vele, különösen hidegen, olajat 15000 km-nél cseréltem (bár a gyár 30000 km-t írt), jobb a békesség. A Bp-i "utakon" is kényelmes, csendes, jól kézben tartható, a közel 1300 kg-hoz képest 7-7,5 l benzin sem mondható soknak (igaz nem nyertem még gyorsulási versenyt). Két hónapos korában az alapjárat rendetlenkedett, a szervizben az ellenőrzés során a motor írányitó elektronika megadta magát, kicserélték, azóta semmi gond. A szervizben egyébként gyorsak, segítőkészek, bár márka szerviz lévén nem éppen olcsók. Azt kívánom mindenkinek, hogy két év és 30000 km után annyira legyen megelégedve az autójával mint amennyire én vagyok, magamnak meg azt, hogy 100000 km után is ilyen pozitív legyen a véleményem.

- motor írányitó elektronika

Ferihegy Autó Kft

Megbízható, segítőkész, de ennek ára van

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? corsa Következő autója? talán egy másik Golf
Verdikt (8.4/10)

Volkswagen Golf 2003 (2005 - 2008)