Minden kezdet nehéz
A kis drága 2hete került hozzám, előző olaszországi tulajdonosa mindösszesen 53000km-t rakott az autóba cirka 10év alatt (nem, én sem akartam elhinni, majd az óbudai vw centrum megerősítette az állítást).
Mik is történtek ez alatt a két hét alatt... hát akkor lássuk: megtapasztaltam, hogy akármilyen stílusban is vezetem a gépet, lehetetlen 10liter alá vinni az átlagfogyasztást ( még mindig az 1.3 swiftem 5-6literes fogyasztásának hatása alatt vagyok). Na mindegy is, valamit valamiért alapon gondolkodok, tehát valóban 4-5literrel többet nyel le, ellenben a 4el. ablak, klíma, a hibátlan futómű, a zajmentes utastér és minden egyéb kárpótol ezért a többletköltségért. A napokban megkaptam az első panaszt a fedélzeti computertől, miszerint ABGAS WERKSTATT! Hát mit is tehet az ember, vagy mihamarabb orvosoltatja a hibát vagy retteg, hogy ez a hibaüzenet mit is rejthet magában, én inkább az előzőt választottam, kár lenne egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező autót 2-3 hét alatt leharcolni. A szerelő gépre dugta, majd megállapítottuk a hibát, ami nem mást mint egy elöregedett vízhőmérséklet jeladó és egy termosztát cserét von maga után. Ezen két tétel cseréje mindennel együtt 30.000forintos kiadást jelent. Nem vagyok elkeseredve, szokták mondani, hogy ami elromolhat, az el is romlik, bízok benne, hogy az elkövetkezendő időben nem lesz több váratlan szervizlátogatás, de ha mégis akkor azokról beszámolok.
Száz szónak is egy a vége, én meg vagyok elégedve az autóval.
- Hőmérséklet jeladó, Termosztát
Magyarország talán legjobb vw-audi szerelője. Pomáz
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Swift 1.3 GLX | Következő autója? | – |