Kényelmetlen összeszedettség
Első benyomásaimat szeretném megosztani az autóval kapcsolatban. Egy Renault Megane II Grandtourból ültem át a VW kisebb kombijába. Az autó felszereltsége Comfortline, ami elméletben egy magasabb kategória. Sajnos ez nem igaz akkor, ha valaki korábban egy francia gyártó autóját használta. Nem hittem, hogy egy 2009-ben eladott autó esetén a multikormány extra, ha a 2004-es Meganeban széria kb 4 éve.
A Golf ülései egyesek szerint kényelmesek, számomra az egyik legnagyobb csalódás. A Megane számomra tökéletes volt (100kg vagyok és nem szeretem ha az ülés mérnökien tart, többre értékelem a kényelmet)
A másik nagy hibája az autónak a gumizaj. Még sosem volt olyan autóm (88-as gyártástól kezdve), amiben ennyire hallanám a gumikat. Nagyon idegesítő. Már 30-tól kb elviselhetetlen számomra.
Hogy jót is írjak, bár a futómű kevésbé kényelmes, azt mindenképp ki kell emelni, hogy sokkal jobban tart az úton mint a korábbi francia. A váltó és motor vezérlés sokkal jobban átgondolt, az autó nem rángat, nem lehet azt érezni, hogy szét akarna szakadni bármelyik pillanatban. Összességében nézve mechanikailag egy sokkal jobb autó.
A gyári hifi nekem nagyon meggyőző, eszembe sem jutna lecserélni azt.
Kicsit azonban idegesítő, hogy míg a Renaultnál az összes funkciót lehetett taníttatni az autóval (automatikus ajtó zárás, tükörbehajtás, ködlámpa felkapcsolás stb.), addig itt minden funkcióhoz a computert kell bizdergálni.
Összességében sajnos jelenleg azt látom, hogy teljesen feleslegesen dobtam ki az ablakon 2Mio Ft-ot, ráadásul sokkal jobban rettegek, hogy valakinek megtetszik és kérdés nélkül elhajt vele.
- Egyelőre még semmi, bár valami az alapjárattal nincs rendben.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Megane II Grandtour | Következő autója? | Valami kényelmes, nem egy fapados német |
Verdikt | (4.9/10) |