Kellemes meglepetés
15ezerrel kaptam meg, tkp. új autóként (cégautó).
Karosszéria: a forma nem nagy durranás, de azért vannak benne szép megoldások (hátsó lámpák). Belül meglep?en tágas, akár elöl, akár a hátsó üléseken (végre!), mindezt egy 2001-es Renault Megane-hoz képest. A csomagtartó viszont picike (naja, valahonnan el kell venni a helyet), gyerekes családoknak kevés.
Els? ülések jól formázottak, de picit keskenyek az én hátsómnak. :)
Futóm?: remek, remek! Szinte ragad az úthoz, szépen elnyeli a hibákat. Kormány nagyon precíz, a rásegítés ideális.
Motor: azt hittem, nem gyártanak már 90LE-s változatot, de mégis :( Nem is rossz egyébként, s?t! Alig van turbólyuk, akár 1100-ról is elmegy (finoman), persze 1600-1800-tól már szépen tol. Nincs akkora lórúgás, mint a 130-as PD TDI-knél, persze. 3500 után picit elfárad, 4000 fölé nem érdemes pörgetni. A motor hangja mindig jelen van, de jól szigetelten, nem zavaróan. Soxor olyan érzés, mintha valami brutál traktort vezetnék, de határozottan jó. 160-ig eléggé szépen gyorsul, de mentem már óra szerint 180-nal is. (GPS-sel kimérve óra szerinti 90-nél 86-tal megyünk.)
Fogyasztás: a computer nagyon szép értékeket mutat 90-110 között, légkondi nélkül Bp-Rétság távon 4,1l/100km és nem mentem lassan! Városban, sok dugóval, taposva 8l felett is eszik, de ez rövidebb távokon igaz inkább. Átlag 6,5l körül fogyaszt, fele várossal (sok bp-i dugó!). Az a gáz, hogy a benzinkutaknál sosem jön ki az az érték, amit a computer mutat, jellemz?en 0,5-0,7l/100km többlet jön ki a tankolásnál. Nem tudodm, hogy ez a kút hibája-e vagy az autóé??? Egyszer osztrákiában kellene tankolnom, ott kiderülne...
Összességében nagyon megszerettem. Jó autó ez, de k. drága, azaz "annyira" nem jó. Magamnak nem vennék (ennyiért).
- Eddig semmi, igaz, nem is futott még sokat... Egyel?re megel?legezek egy jó osztályzatot a többi cégautón tapasztaltaknak megfelel?en.
Cégautó, nem tudom, hová hordják.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Renault Megane I (2002) | Következő autója? | Ford Focus C-Max |
Verdikt | (7.4/10) |