Az AUTÓ
VW Golf 1.6. Sokáig amíg nem volt Golfom úgy gondoltam , hogy a Golf semmivel nem jobb mint kategóriatársai sőt rosszabb. Az előző autóm egy Renault volt s akkor elhatároztam , hogy a következő csak VW lehet.
Nagyon nagyon jó az autó. A valóság a részletekben rejlik s igen a funkcionalitás legmagasabb fokán van a golf. Egyszerüen minden a helyén , a váltó mint a joystik , műszerfal gyönyörű. Sajnos nem tudom leírni de egyszerüen megfogott ,alig várom , hogy vezessem.
Igen s itt kezdődik a probléma mert az 1.6-os motor nagyon nagyon gyenge , s ha hajtod akkor enni is fog. Ha rendesen betartom a közlekedési szabályokat hihetetlen de 6L -el megelégszik. 130km/h-nál folyamatosan 8L amely igencsak elfogadható , de csak gyorsulni ne keljen! Városban 10L! Állandóan vissza kell kapcsolni előzésnél s akkor zabál na és nem is megy. A vége 205km/h -de rengeteget csal az óra valóságban 188km/h. Ha 2.0 PDTDI lenne soha nem akarnám lecserélni de 1.4M -val nem ér többet!
Bizonyos emberekkel nem igazán értek egyet aki 1400cm3 -es autót vásárol az ne szidja , hogy nem megy mert ezt elmondták mikor megvette! A kategóriában volt már majdnem mindem autóm de mintha a golf nem is egy kategóri lenne a konkurens autókkal. A váltó a fék , a kuplung, a kényelem , ergonómia mind mind majdhogynem prémiumkategóriába sorolja a Golfot.
Aki szidja a VW az nem ült ÚJ konkurens autóban!
Menetteljesítményben ugyanazt adja mint a hasonló motorral rendelkező autók , autópályán azt tapasztaltam de a népitéletben azok menetteljesítményét nem szapulják! Az ára ugyanannyi mint a 307, megan, Corolla,Octavia,Toledo nem értem mit várnak el ettől az autótól azt hozza amit kell a LEGJOBB!
2007.08.27. Az autóban 24500 km van. HIba semmi. Fogyasztás
olyan 7L környéke. Végsebesség 210 Km/h óra szerint. Tartósan megy 200 al. Jelenteném összemértük egy új 124 lóerős corollával igaz 6000 km volt benne nem ment 200 -at .
Olaszországba utaztunk a barátom GOLF V 1.4 -el jött , 1,5L el kevesebbet eszik az 1.4 és tartósan megy 170 -el. Nem értem mi a problémátok az 1.4 -es motorral.
VW GOLF = AUTÓ.
- semmi
Platán Autoház
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Clio 1.5 dci,Ford Focus 1-2,Peugeot 307, | Következő autója? | Golf TDI vagy Passat |
Verdikt | (8.3/10) |