Autók » Volkswagen » Golf (2003-2007)

Golf 1.4 TSI GOLF Variant Sportline

Ami nem létezik: 1.4 = 170LE áááá ilyen nincs !!!!!

A történet kezdete 2007 október: ahogy szokott lenni, jön a 3. gyerek kell egy nagyobb autó. Megnéztük, mi fér a keretbe + jó ismerős elintézte szocpol-t autóra (ha lesz pénzügyi totalcar, ott megírom, hogy is van ez Magyarországon :) ), OK nézhetünk egy kombit. Mi ugrik be először egy tipikus VW rajongónak (mondom:2007 okt.) : Golf IV Variant, Skoda Oktavia kombi (ez volt ez esélyes), esetleg VW Touran. Bemegyek a VW szalonba és mit látok Jetta Variant azaz Golf V. Variant. Hát ez meg mi? Szép is, nagy is, kértünk árajánlatot Comfortline-ra.1.6 100 LE picit gyengének tűnt, de mit látok: 1.4 140 LE, ár még mindig elfogadható. Kb. 1 hét múlva visszamentünk megrendelni az 1.4 140 LE-t. Írják a megrendelőt kb. negyed órája, amikor kibökte az értékesítő srác (még mindig:2007 okt.): szállítási határidő: 2008 MÁJUS, azaz 7-8 hónap, na ekkor mondtam ki először: áááá ilyen nincs !! egy gyerek előbb megvan, mint egy autó!!!
És innen vett olyan fordulatot ez a történet, amely szívet-lelket renget, könnyet csal a szembe és nem csak az enyémbe.
Kérdi az értékesítő, hogy megnézzük-e, mi van raktáron? OK. 3 hét múlva érkezik egy 1.4 170LE Sportline szinte fullextra. Miiii?? 1.4 = 170LE áááá ilyen nincs !!!!! (2.áááá)
Száraz tények: Xenon fényszóró, ESP, 12 légzsák, Esőérzékelős ablaktörlő, R17 alufelni, süllyesztett futómű, bőrkormány, panoráma üveg tolótető (ez nem a 30x40 centis kukucskanyílás, hanem full üveg a teteje!!!) Spéci téli csomag + klíma (3.-10.áááá) ár: 7,7M na szép, kösz (nincs áááá) De, böki ki a srác, neki ezt el kell adnia, mert feleslegesen berendelte valamelyik szalon, (figyeled VW !!) és nehogy rajtuk maradjon, van árengedmény: odaadja 6,5M-ért. Erre én mint a helyi piacon: tudod mit, add oda 6M-ért. Na erre elindult egy 2 órás piaci alkudozás (gyúrtunk vazze) eredmény: 6,2M tehát az exrák 90%-a INGYEN (na erre tudom ám hogy, már Te is azt mondod ?? : áááá ilyen nincs !!!!!)

3 hét múlva átvettem a gyönyörűséget.
Markáns orr, egyedi hátsó, eszméletlen oldalnézet ültetve, és az R17 alufelni mindezt az egekbe emelte. Még utolsó nap odaszóltam, hogy a kocsi hátuljáról szedjék le a piros TSI feliratot és tegyenek helyette 1.4 –t, így szerényebb. Végülis jobb a béke, ha az ember főnöke Kalossal jár. :)

Szépség: Cégnél néha egymás mellett állunk egy ugyanilyen színű VW Passat kombival. Kollégák szerint az orra szebb a Passat-nak, a hátulja az egyiknek ez, a másiknak az tetszik, ám az oldalát ha nézik, sz*rrá veri a Golf a Passatot!!!

Fogyasztás: centire annyi, mint a másik családi autón Poló 1,4 75LE : ~6,5/100km (na van áááá???) mondjuk ebbe a kék színű Shell-t rakom (+20 forint, de jó, több kísérlet után mondom). Ha lámpánál padlón gyorsulok, pillanatnyi fogyasztás 49,9-t jelez, de ha cammogok 70-nel 6-ban, akkor 2,6 (áááá???)

Ebbe minden belefér. Múltkor egy komplett koleszszobát pakoltam bele, hűtőstül, mikróstól, vasalódeszkán át a 30 óriási kupac ruhával. Kinyitottam a tetejét, itt nyomtunk bele még pár zacskó ruhát. (áááá???)

Szép-szép ez a sok extra, de a xenon kivilágítja mindenki szemét és a parasztja nekem villogtat, az esőérzékelő múltkor bekapcsolva maradt eső után, aztán később már 40 fok hőségben gondolt egyet és törölt…állat a panoráma tető, menőzésre jó, de ha már 80-nal megyek eléggé üvölt. Multifunkciós kijelzőn órákat lehetne olvasgatni, de minek… 6-os CDváltó, 8 gomb a bőrkormányon…

Átvétel után mondták, hogy vissza kell még vinnem a kocsit, mert elveszítettek valami kulcsazonosító cetlit, ezért új zárat kell cserélniük. Szabály az szabály. Kaptam 1 napra cserébe egy 1,9 PD TDI ugyanilyen Golf Variantot. Pöfögött, kopogott, 2-ben állandóan lefulladt!! csak húzta vonta a nagy testét. Összekulcsolt kézzel adtam hálát hogy megszabadultam tőle. Bocsi, de tényleg sz*r volt.

Felvettem egy fura (inkább paraszt) szokást: valami nagyvadat (2.0, 2.5 TDI a kedvenceim ) letaszítok, aztán megvárom, hogy utolérjen és még egyszer elolvassa: GOLF 1.4 :) :)

- Télen ha hátrafelé indultam, akkor koppant egyet-kettőt. Most nyár van és csend. :)

Fenntartási költség (6) Évjárat 2007
Előző autója? Golf IV, Polo Következő autója? Golf VI. Variant
Verdikt (7.9/10)

Volkswagen Golf 2003 (2005 - 2008)