Autók » Volkswagen » Golf (2003-2007)

Golf 1,9 PdTdi

A megbízható (volt)

Golf V előtt Golf IV-em volt azt is szerettem bár az 1.6-os benzines volt és hát az nem az erő és dinamizmus megtestesítője (főleg klímával). Mindenképp ki akartam próbálni a V-ös Golfot és lehetőleg dízelt, családi tapasztalat alapján tudtam hogy jók a VW dízelek. Megfelelő ajánlat érkezett a régire így megvettem az "újat". Rögtön feltűnt hogy megváltoztatták a kerék csavarok távolságát így ott álltam egy vadiúj téligumigarnitúrával; remek könnyűfémfelnivel + gumikkal (felnik azóta is megvannak). Na ezen a kezdeti sokkon túl nem csalódtam. Motor remek, erős, dinamikus, az egész autó masszivitást és biztonságot sugall. Belső tér átalakítása az előnyére vált a korábbi dizájnhoz képest, nem mellesleg meghagyták a kék belső világítást ami szerintem a legszebb (talán az új Toyoták belső megvilágítása tetszik még ennyire). Szóval én nem csalódtam benne, azt vártam a kocsitol amit kaptam. Egy kényelmes, megbízható, nyugodt autót ami nem mellesleg keveset eszik, és ha odalépünk neki akkor nem 20 mp-nként ugrik 10 km/h-t a mutató :)

----------

Ugy erzem modositani kene a cimet. A megbizhato bizony cserben hagyott... 3 ev, 62 E km utan megadta magat a computer-vezerles. szervizben megvontak a vallukat es egy "ennyit birt" bajusz alatti motyogasaval elkuldtek a penztarhoz hogy befizessem az igencsak borsos uj alkatresz arat (280 E HUF). ekkor meg nem tudtam hogy el fogom adni. Ha tudtam volna akkor vmi sufni-megoldassal helyrepofoztam volna egy kicsit. Na igy megcsinaltattam, van ra 2 ev gari megint a kocsit pedig eladtam, 2 nap mulva veszem at az uj kocsimat... egy Hondat. Majd megirom azt is iteletben hogy az milyen...

- Bal első fényszóró+ a teljes computervezerles, elso ablaktorlo motor (vagy mi a szar=))

Autó Formula; Dunaújváros

Fenntartási költség (3) Évjárat 2004
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 20000
Előző autója? Golf IV Következő autója? Honda Civic 2,2 i-Ctdi Sport
Verdikt (4.6/10)

Volkswagen Golf 2003 (2005 - 2008)