Autók » Volkswagen » Golf (2003-2007)

Golf 1.6

A középút vége...

1.4 -et erőben kevésnek találtuk,a TDI-t drágáltuk. Így 1.6 mellett döntöttünk.Egészséges kompromisszumnak tűnt, 5 ajtós trendline kivitel,a maga 3 évével és 79000kmel.Elvileg rendesen szervizelt volt,a vásárláskor a VW szervizesek is bólogattak,ez korrekt vétel az árához képest.Sérülésmentes.

A forma szerintem még 7 évesen is jó.Én nem voltam sosem Golf fan. De nagyon hamar megszoktam és megszerettem.

A moci szerintem nem egy véreb,de átlag autókhoz képest nincs gond az előzésekkel sem! Nyugodt németek tervezték,ilyen használattal meghálálja a fogyasztással.Én a 6.sebességet híányolom belőle,utazónak elmenne. 130nál sajna már 4000-t forog.A váltó pontos,kicsit hosszú úton jár,de meglehet szokni.
Ami szerintem Gilette az a futómű!Igazi kanyarvadász,ráadásul a magyar utakat is jól hárítja.De az erdélyi utakon szépen siklott akár egy aszfaltkalóz,hiba nélkül.Nem hiába olaszok építik az utakat...
A fékek jók,az ABS-t eddig sikerrel használtuk. Belülről kényelmes,hátul sem fapados,de van hely bőven a 46 os lábnak.Hosszútávon nem kapsz
plegiát,oldaltartás is van. Magam mögött (187cm) elférek, fejtér bőven van. Hátul három felnőttnek szűkös.A kárpit sztem szép,masszív.

A műszerfalon a kék szín bivaly,csak éjjeli 6 óra vezetés után sértő a szemnek.(Fényerő szabályozható...)
Műszerfal sajna műanyagosra sikeredett, de masszív nem nyikorog.
Városi használatban nem pénztárca kímélő. Nekem hosszú úton kb 100as átlaggal ,megpakolva 4 fővel 5 L(klímával 6),de városban már mértem 12L-t is. Ha melegen megyek városban, akkor 8L. Normál használattal vegyesben, klímával 7L írható.
A gyári Dynaudio hangszórók hát vannak, jobb mint a többi átlag kocsijé, de a BOSE hifiktől messze áll. Célnak megfelel.

Szerintem olajat pluszba nem fogyaszt. Én még soha nem kellett rátöltsek.

105000es szervíz és műszaki:
A szokásos átvizsgáláson és kicserélendő dolgokon kívül fékbetétet és egy hűtőrendszerben lévő áthidaló elemet kellett cserélni.
120.000 km szervíz. Kötelezőeken kívül első csapágycsere.
6 éves, most volt Műszakin. Kéziféken kellett vmit állítani, de renben van.
Klímatisztítás és rátöltés.(gyengén hűtött)
135.000km Kötelező szerviz. Hátsó lengéscsillapító csere, klíma megint bemondta az unalmast.
145.000km a klíma beadta az unalmast. Komplett rendszert ki kell cserélni, mert több hiba van benne(állítólag típushibák)- Kb 250.000ft a vége

Maga a kocsi jó amikor működik minden. Egy kényelmes, az úton megbízhatóan vezethető kocsi elég magas alkatrészárakkal, családosoknak kis csomagtartóval.A sima 1.4 szerintem kevés bele,előzésnél akadhatnak gondok.ÉS nem öngyilkosság 1.6 motorral venni.

Én megúntam, hogy állandóan valami elromlik rajta. Visszatértem a számomra már bevált Opel márkához.

- 1,5 évente tompított égő cserék. - A bizonsági öv becsatolásának hiányát jelző idegesítő hang. - Hűtőrendszernél valami áthidaló rész két kül. vastagságú cső között - Két első csapágy.Sajna aggyal egyben van,ezért- 120.000 ft - Hátsó lengéscsillapító csere - Klíma feltöltés, tisztítás - Klíma kompresszor és hűtőrendszer csere

Autocity Pécs-DrágaBosch-Pécs Volker árban korektek és még értenek is a dolgokhoz.

Avus BT Pécs-A Pécs Pláza melletti szerelősoron két gumis között. Csapágycsere után "elfelejtették" beállítani a futóművet, "csak" 4 mm-t tért ki.(Zsír Dunlop gumik 10000km alatt is szögletesre koptak.)Az alkatrész árakkal mahinálnak.A vitt olajra arcot vágnak.Értenek a dolgokhoz,Kb fele annyiért dolgoznak mint a szakszervíz,de ha tudnak átbasznak.Sok pécsi használtautó kereskedő is náluk szervizeltet...

Fenntartási költség (4) Évjárat 2004
Előző autója? Astra Következő autója? Zafira
Verdikt (6.0/10)

Volkswagen Golf 2003 (2005 - 2008)