"PRESZTÍZS" Hmm..Letűnt korok emléke
Régebben rendelkeztem VW Golf I. GTI majd Golf II. tip autókkal. Ezt követően japán autóra váltottam, de mivel az idős volt a biztonságosság és megbízhatóság szempontját előrehelyezve ismét egy megbízható márkát kívántam választani. Hosszú keresgélés után rá(pénzügyi okok miatt is, mivel a kifutó modellből jócskán adtak engedményt) az igen felszerelt VW GOLF IV. Pacific tipust választottam.
Nem hallgattam a szakértő ismerőseimre, akik arra figyelmeztettek, hogy meg fogom bánni.
Így történt.
Röviden leírva a gép az árvételt követő első naptól fogva ropogó hangot produkált a futómű felől. Szervíz szerint ilyen nem volt. 8ezer km.-nél és 6 hónaposan messze a lakóhelytől a motor leállt, majd nagy nehezen sikerült beindítani. 1 henger nem ment. A VW assistance sárga angyalt küldött, aki a hibát nem tudta orvosolni, javasolta, hogy trailerrel szállítassam be egy szakszervízbe, ahol kijavítják a hibát. A assistance ügyfélszolgálata kb:25 órával később már küldte is az autómentőt, de mivel az autó Egerben volt szervizelve és nem az volt a legközelebbi szervíz azt részemre kiszámlázta a fuvaros.
A szervízben 6 óra alatt hárították el a hibát, ami a gyújtótrafó cseréjében merült ki. Jelzem, ez a hiba többször megismétlődött.
3-4 hónappal később az igen drága Gamma cd adta meg magát. Folyamatos bosszúsággal töltött el, hogy nem mertem nyugodtan hosszabb útra indulni a "legmegbízhatóbb, presztizs autóval".
A fogyasztását 8 liter alá nehéz hozni, viszont cserébe nem megy az autó.
- Gyujtótrafó, hifi.
Automobil-97 kft. Eger
Csak addig voltam fontos, míg meg nem vettem az autót. Utánna (igaz garanciális javítások voltak) de emberszámbe sem vettek.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | corolla | Következő autója? | biztos, hogy nem VW csoportos. JAPÁN! |
Verdikt | (2.8/10) |