Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.4 ocean

Precíz, de lelketlen

Az autót 30.000 km-el vettem sérülésmentesen, így szinte újnak számított. Korábban a márkával még sosem volt dolgom, ám az alkalmi vételt nem hagyhattam ki, hiszen olcsón és jó állapotban jutottam hozzá, egy családtagom révén. Műszakilag elégedett vagyok vele és megbízhatóság szempontjából is jelesre vizsgázott eddig. Az 1.4-es 75 lóerős motor azonban nagy melléfogásnak tűnik nem csak részemről, de a gyártó részéről is. Rendkívül lomha, alul motorizáltra sikeredett az amúgy jól felszerelt jármű. A jellegtelen és unalmas belső könnyen megszokható, de az ülés a leginkább megfelelő pozícióban sem túl kényelmes hosszú távon. A megjelölt kereskedés- márkaszervíz dolgozóinak pökhendisége bosszantó, a munka azonban precíz, ellenben drága is. Szemmel láthatóan csak az autók értékesítéséhez jár mosoly.
Korábban három Hondát is birtokoltam és rendkívül megszerettem a japán márkát. Minden bizonnyal a következő autóm is Honda lesz majd, mivel tapasztalatom szerint rendkívül megbízhatóak. Könnyen szerethetőek és "lelkük" is van, nem is beszélve a motorok sportos karakterisztikájáról.
Összességében a Golf, egy megbízható ám "lelketlen" autó. El lehet jutni vele A-ból B-be, de semmi több. Sokan kissé túlértékelik a Golfot, véleményem szerint nagyobb a kategóriáján belüli presztizse, mint a valós értéke.

- kötelező szervíz keretében végzett alkatrészcserék

Berta-Vadász Székesfehérvár

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Honda Civic Következő autója? Honda
Verdikt (5.6/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)