Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.6 8V Comfortline

Pontosan, mint Kovács úr

Ami tetszett: szép, de visszafogott forma, els? fenyszórók, m?szerfalvilágítás (az els? héten esténként kimentem az autóba, hogy gyönyörködjem a piros-kék fényekben), hihetetlen min?ség és -érzet ebben a kategóriában. El?l kényelmes, jó az automata klíma. Els?re furcsán harapós a fék, de nagyon hozzá lehet szokni. Én szerettem. Alapvet?en csendes jószág, pesti utakra jó volt a futóm?. Kovacs úrnak tökéletes.

Ami nem tetszett: el?ször is én nem vagyok Kovács úr, kicsit dinamikusabban szeretek vezetni. Ill. szerettem volna, de erre a Golf nem jó. A 100 lóer? kevésnek t?nik, a 1996-os, 100 lóer?s Astrám er?sebbnek t?nt. ennek oka az ósdi motor, amely csak 8 szelepes, igaz változó hosszúságú a szívócs?. Nem szeret pörögni, és nem is igazán húz, ezzel szemben nagyon torkos jószág. Városban simán megette a 10 litert, autópályán 160-nál pedig 12 f?lé ment. A rugózás kényelemre hangolt. ez jól jött a pesti utakon, de vadulni, sportolni, túraautózni nem lehet vele. Arra tervezték, hogy Kovács úr eljusson vele A-ból B-be és ebbe ne fáradjon bele.
Hátul nagyon sz?kös, de tényleg. A csomagtartó is kicsi, dehát ebben a kategóriában ez az átlag. 2 személynek jó autó, de ennél többen ne er?lködjenek. A VW összeszerelési min?ségt?l sem voltam elvarázsolva, kb. 3000 km-rel az órában égett le az ablaktörl?t mozgató elektromotor. Végül ami a legrosszabb volt és amiért nem vennék többet Golfot: az autó fél évet töltött nálam, ELLOPTÁK de úgy, hogy meg se nyikkant se a riasztó se az immobiliser. Szerencsére cégautó volt.

- Ablaktörl?motor.

Porsche Pest

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Megbízhatóság (8) Vezetett km 12000
Előző autója? Astra 1.6 16V Következő autója?
Verdikt (6.3/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)