Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.6 16v

Nem kéne...

Céges autóm volt, ami a jó dolog ebben, hogy oda mentem vele, ahova akartam...viszont a jó része itt véget is ér
Ezek a német autók már nem azok a német autók. A Golf IV nekem csalódás volt. Kezdve az els? perct?l, mikor beleültem, a motor nehézkesnek t?nt, és majdnem visszavittem a kereskedésbe, ugyanis a szelepek fel?l csörg? hang jött fordulatszám emelkedéskor. Gondoltam, kés?bb majd elmúlik, de nem...
Aztán jöttek a munkás hétköznapok, és kiderült, hogy az autó egyszer?en nem kényelmes, egy BP-Szombathely táv után leginkább gyógymassz?rhöz kívánkoztam. A belseje 30000-nél zörögni kezdett, a motor 140-es tempónál hangos, az ablakokat menet közben nem érdemes lehúzni, mert iszonyatos zajt produkálnak... A 175-ös 14"-es gumikkal kanyarodni gyorsan nem lehet, az autó iszonyatosasn billeg.

Az autó teljesen véletlenszer?en romlott el, egyszer pl. az éjszaka közepén megállt az M1M7 kivezet?n (persze, bels? sáv, mindenki dudál, köszi utólag is). Azt írta, hogy nincs elég olajnyomás és leállította a motort. Ez szerintem ökörség, hadd döntsem már én el, hogy leállítom-e. Lekecmeregtem a leállósávba, kiszálltam, megnéztem, az olajszint jó volt. Újraindítottam és ment tovább. Megkérdeztem a szervízbe, hogy mi ez, azt mondják nem tudják. A kérdésre, hogy ha ez két kamion között el?zéskor fordul el?, akkor legalább egy virágcsokrot küldenek-e a családnak, nem válaszoltak....
Ezt követ?en a motor szintén megállt autópálya közepén a VW használóknak ismer?sen t?nhet? "Abgas Werkstatt" üzenettel. Kés?bb kiderült, hogy a fordulatszám-jeladó kábel hibája miatt rossz értéket érzékelt, és megállt...Pár perc múlva elindult és ment tovább. Az autó menet közben a kábel cseréje után is rendszeresen megállt, jó esetben csak rángat és megy tovább, mintha semmi sem történt volna.
A generátort és az önindítót akkor kellett cserélni, mikor rendszeresen nem indult el, utána ez a hiba megsz?nt.

Nem tudok elmenni a 7db zárcsere mellett sem... Aki már átélte, az tudja, milyen jó érzés az embernek az autóját látni feltört zárral, lógó kábelekkel és átérezni azt, hogy ha 1 perccel kés?bb jövök....Szóval ezért is utáltam az autót, két és fél év alatt hétszer törték fel (volt, hogy a lakás alatt a zárt teremgarázsban), de nem vitték el, sohasem lehetett tudni, hogy meglesz-e, mikor megyek oda, ahol hagytam. Feltöréskor persze mindig ellopták a cd-ket a napszemüveget, a parkolókártyát és persze a rádiót is. (Aki használja, tudja: a VW Beta rádió kritikán aluli, és 220eFt a listaára...ennyiért egész jó hifit lehet építeni...). A munkafelvev? srác már azzal fogadott, hogy - Zárcsere?

Egy szó mint száz, a Golf IV nekem óriási csalódás. A családunkban volt korábban Golf III 1.6 azt a maga módján szerettem, nem is zörgött benne semmi 30.000 km-nél... De van még ennél is rosszabb, a mostani céges Boráról is megírom a tapasztalatokat....

A szervízról meg annyit, hogy szivességet kell kérni, hogy csinálják meg, és igaz az a mondás, hogy ha csak eggyel több hibával jön ki, mint mikor odavitted, már jó jártál...mindezt egy vagyonért - a 90000-es szervízért (minden extra nékül) 250.000 Ft-ot kellett fizetni....

- Sok minden....a fontosabbak:
- - fordulatszám-jeladó kábel
- - generátor
- - önindító

Porsche Pest

Fenntartási költség (2) Évjárat 2000
Előző autója? Következő autója? cégesnek van VW Bora (az is gáz), sajátnak van rendes (300zxTT)
Verdikt (2.2/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)