megbizhato lustasag
Masodik autom... elozo renault 5 amikor megszabadultam tole megfogadtam h csak akkor veszek majd autot ha jot tudok venni es minel ujszerubbet,de csak a jo megkozelitese jott ossze:).
Csak katalizatort kellett cserelni idaig rajta mert a belseje ossze egett es tort igy zorgot alacsony fordulaton stb.. persze nem gyarit vettem hozza hanem univerzalisat.Ezen kivul semmi komoly csereltem levegoszurot,olajszurot,olajat gyertyakat,vezermu kit,fektarcsakat es fekpofakat.
Fogyasztas 1.6os hoz kepest ok. Ha probaltam nyomni akkor sem evett 7nel tobbet igaz ennek az 55kW-nak kicsitt nehez a szaguldas alacsony fordulaton nyomatekos viszont 3000 utan is csak annyira huz mint 2500utan es nyomhatjuk tokik mert nem tortenik semmi meglepetes,csak tart 1 bizonyos gyorsulasi tempot.Ellenben hosszuban kijovunk 5,5 literrel ha nem megyunk 100-110 nel jobban(utana a motor kezd zajosabb lenni) vegyesben pedig 6,3.
Futomuve jo az auto nem zorog nem kopog es csendes,csak rosszabb uton recseg a muanyag a kalaptarto alatt de egy 13 eves autotol elnezheto.
A kenyelem nem tokeletes sztm a hatso ules kenyelmesebb mint az elsok, klima nincs de van elektromostetoablak ami nagymelegben semmire nem jo.
Osszessegeben ugygondolom h egy jol osszerakott, megbizhato auto.Csak nyugisabb fiataloknak valo akiknek nem a szaguldas a lenyeg hanem a celba eres es a viszonylag kedvezo fogyasztas es fentartasi koltseg.
- Katalizator univerzalis! 100euro - gyari 300euro
ismeros maszek.
Volt kollega:)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1997 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 2000 |
Szerviztapasztalat | (8) | Átlagfogyasztás | l |
Előző autója? | R5 | Következő autója? | ford fiesta 1.6 tdci vagy hasonlo kategorias kissebb diesel |
Verdikt | (8.3/10) |