Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.6 16V

Kis sportos dögös

Egy leányzó felháborodott azon, hogy megsimogatom az autót...

A spoilerek dobják csak fel igazán, amúgy eltünne a szürkeségben. Lényeg amúgy a belseje, ami azóta etalon lett és hozzá hasonlítok mindent. A keszty?tartó egy röhej, az italtartó pedig csak akkor nyílik els?re, amikor dicsekszem vele. Kólával a kezemben ki nem nyílna. Elöl rengeteg a hely, aki pedig hátul ül, örüljön hogy elviszem. Négyen jól megvoltunk benne egész napos kocsikázás után is, öt embernél már akadnak gondok, de egy rövidebb útra még beleférünk.

Motor? leszámítva egy komoly javítást megy mint a golyó. Azt mondták széthajtottam. 140-nél már 4000 felett van a fordulatszám, ami állítólag sok. Dízeleseknek sok, Hondásoknak kevés... Lomha? az. 2000-nél az.

- 200000Ft volt, hogy a "rendes" els? gazda után másodjára(!) is meg kellett köszörülni a f?tengelyt és újra csapágyazni. Sajnos ez az el?élete csak akkor derült ki, amikor egy csörg? hang miatt szétszedték a motort. Ha nem hajtják szét, ha akkor rendesen megjavítják, ha nem ezt vettem volna... Most viszont sokkal csendesebb a gép, mint újkorában.
- A lámpák csak vonzák a kavicsot. Az utángyártott egy év után is jobban világit, mint a gyári és nem is mozdul el.
- Futóm?vet évente állítatom, kicsit kóvályog, az egyenesfutása oda van már. Ki kéne kerülni a kátyúkat, ha már nem csinálják meg, de amúgy bírja a pofonokat.
- Bal els? csapágy berágódott, egy huszasom bánta.
- Els? fékbetétcsere tárcsák felszabályozásával, szintén huszas (90000km-nél)
- -10fok alatt nem akarja hidegen bevenni a kettest, de mindjárt vége a télnek :o)

olajcsere, kisebb-nagyobb javítások, köször?lések maszeknál.

Márkaszervíz jeligéje: "kicseréljük", sajnos a megjavítjuk, meg ilyenek nem divat ma már. Pedig olcsóbb. A f?tengelyt negyedannyiból köszörülik, mint amennyibe az új kerül. A féktárcsákat is inkább kicserélték volna, de nem hagytam. Ügyfélszolgálat viszont példás.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2000
Előző autója? Következő autója? Golf V
Verdikt (7.2/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)