Jó kis autó
Lada 2107 után vettem, amiben a puha szétült ülés miatt nagyon fájt már a derekam. Els? üléspróbán nem is t?nt fel, de utána bebizonyosodott, hogy nagyon jó ülései vannak derékfájósok számára. Inkább kemény és pad jelleg?, mint süpped?s kagyló, de ez hosszabb úton nagyon jól esik a hátnak.
Én nem vagyok teljesítmény orientált autók terén, a 180-as végsebesség nekem elég volt ahhoz, hogy autópályán szinte senki nem el?zött meg. Közutakon is folyton el?zgettem vele, érdekes módon a méginkább alulmotorizált kisfurgonok versenyeztek csak. Nekem jobban tetszett a motorja, mint az ?t követ? 1.6-os Golfomé, mert teljesítménygörbélye nem konyult le fönt, leszabályozásig húzott. Nagy fordulaton viszont hangos.
Egy parkolás közben leamortizáltam a bal oldalát, amit aztán a szervízben úgy javítottak meg, hogy emiatt kés?bb a központi zár nem mindig nyitotta a bal els? ajtót. Sajnos a hibát nem tudta soha a szervízben reprodukálni. Sajnos a márkaszervízek futószalag munkát végeznek kézm?ves áron. Az egyik fickónak elmondom a bajomat, az leírja macskakaparás írással két szóban, aztán a szerel? majd ez alapján csinál valamit. Ezzel nincs is baj a sztenderd karbantartásnál, de egy egyedi hibát így nehéz javítani.
Az én hibámon kívül más meghibásodása nem volt 70e km alatt.
Mentünk vele négyen is hosszabb útra, elfértünk. A csomagtartó akkor lett kicsi, amikor megszületett a fiam és a sztenderd csomagkészleten kívül a babakocsit is be kellett préselni.
Egy zavaró hibáját tudom megemlíteni: az els? spoiler túl alacsonyan van. Ez parkolásnál gyakran fennakad. Ráadásul nem rugalmas anyagból készült, így ha fennakad, akkor visszatolatva le is szakad. Ilyenkor vissza lehet pattintani a helyére, de ezután már nem lesz az igazi. A többedik fennakadásnál majdnem el is hagytam, úgy szóltak rám a járókel?k.
Végül azért váltunk meg, mert vásárláskor nem a légkondis akciós modellt vettem és a légkondi hiánya egyre jobban zavart. Gondoltam, hogy utólag szereltetek bele légkondit, de a kis parkolási sérülésnél szerzett szerviztapasztalatok alapján úgy gondoltam, jobb nem hozzányúlni, mert egy csomó dolgot el fognak rontani. Így 4 évesen 5-ös Golfra cseréltem.
Ja, és váltózár, riasztó védelem mellett a lakótelepr?l egyszer sem akarták elvinni. Csak a dísztárcsákat szüretelték néha.
- semmi
Porsche M5