Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1,9 PDTDI

Ha sok pénzed van szervizelni...

Hm.. 2001-es évjáratról azt hallottam, hogy jó évjárat. Hát kifogtam a... az 1*-os verziót. 2006 márciusban vettem az autót, óra szerint 124 500 km-el.
A jelenség a következő, ami olajcsere után jelentkezett:
Az autó alig- vagy el sem indul, 5 - 6 hosszú köszörű és nagy nehezen elindul, mint egy 70-es évekbeli IFA a - 10°C-ban.
Ha nem indul az azért mert az 1/2 éves akksi se bírja már az 5. hosszú köszörüt. Ha elindul nagy nehezen az utca teljes keresztmetszetében tömény motorolajfüst felhő lesz. Ha felmelegedett a motor a füstölés elmarad. Az autó menetközbeni teljesítményén semmit nem lehetett észre venni. Csak ez a nehéz indítás ne lett volna.
Valószínű az autóban nem annyi km volt, hanem lényegesen több. A szerelők azt mondták: a hengerfej (és/vagy a PD elem háza) ki van kopva ott, ahol az 1 ponton leszorított PD elem féloldasan kicsit ki tud rázkódni. Az autót használtan vettem 124500 km-el. Aztán megtudtam, hogy ez a kocsi már túl volt 2004-2005 környékén a 135 000-es szervízen. A PD elemeknek csak a háza kopott ki, maga porlasztás - adagolás tökéletes, de a kopás miatt az üzemanyag-rendszer le levegősödik, a vezérműtől a motorolaj leszivárog a hengerbe.
Ez a jelenség egy idő után megszűnt, majd, mikor már kezdtük elfelejteni, újra előjött a hibahalmaz. A hengerfej és PD elem csere óta semmi probléma nincs az autóval. Az ismeretségi körömben másnak is előjött ugyan ez a hiba. A hengerfejen a PD elem fészke féloldalasra kikopott. Ha 1 napot állt az autó, biztos, hogy lelevegősödött az üzemanyag rendszer, hiába cserélt visszacsapó szelepet.

- Hátsó lengőkar szilent: 35000 Ft.
- Nagynyomású tápszivattyú: 95000 Ft.
- Izzító gyertyák: 18000 Ft.
- Üzemanyag rendszeren a visszacsapó szelep: 2500 Ft (utángyártott, az eredeti 6500 Ft körül)
- Hengerfej: 85000 Ft (használt-bontott).
- PD elem 4 db: 200000 Ft.

VW Szakszervíz. Az akarattal nem volt baj.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (2.9/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)