Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1,6 16v Confortline

Golf IV 1,6 Confortline

Már a Tipus megjelenésekor nagyon megtetszett.Később 2005-ben vettem egy 2002 évj-ú jól felszerelt és nagyon szép állapotú modelt,egy Márkakereskedésben(gondolván tuti a kocsi műszaki állapota).Hazavittem és kezdett a szememben lévő csillogás halványodni mikor a kocsi nem akart indulni, ha be is indult kis fordulatnál rángatott és rengeteget zabált ,computere szervizbe irányított.Visszavittem a kereskedésbe(szervízbe) kiszedték hibaüzenetet ,de hiba maradt.Ismét visszavittem ,reklamáltam -közölték sehol nincs használt kocsira garancia-.Kicserélték a kipufogó visszavezető szelepet(ezt azért beszerzési áron adták 36000Ft).A hiba maradt,ekkor irány maszek.Vezérműház-tömítésnél befolyt az olaj a gyertya üregébe ,tömités csere (2X mert ujra folyt),gyertya csere.De a hiba nem szünt . Talán lambda szonda?(kb 50000Ft)de ezt nem cseréltük.Következő szerviz egy Skoda szervíz volt,itt megtalálták a hibát.Az üzemanyagszivattú nyomott keveset .Egy bontott került beszerelésre mivel nem volt raktáron(ez még jóval ocsóbb is volt).Azóta semmi gond nem volt az autóval,igaz keveset használjuk (2év alatt 10000 km) Az autót nagyon szeretem ,nagyon konfortos.Fék, kuplung ,váltó kiváló.A futómű kátyús úton kemény(16"kerekek) Kárpitok ,műszerfal zajtalan.Gyári zene (cd) dinamikusan ,szépen szól . A fogyasztás kicsit sok, de többnyire rövid városi forgalomban használom. .................. 2009 06 20 Váratlan meghibásodás csak 1X fordult elő 400 km-es útról hazaérve a fesszabályzó megadta magát.A benzinkútnál megkellett tolni annyira lemerült az akksi.Egyébként nagyon megbízható autó.Időközben kapottúj nyárigumikat,fékbetéteket,első féktárcsákat.Ami bosszant,hogy a megkimélt belső ellenére az összes ajtóbehúzóról lejön a gumibevonat és ez nagyon csúnya. Cserével lenne orvosolható de előbb-utóbb azokról is lejön abevonat.Ördögi kör.Vezetési élménye még mindíg vetekszik a mai kategóriabeli autókéval.

- kipufogógáz visszavezetőszelep(36000Ft),Gyertya(10000Ft),üzemanyag szivattyú(bontott 25000Ft)

VW márkaszerviz

Skoda márkaszerviz

Fenntartási költség (3) Évjárat 2002
Előző autója? Golf II Következő autója? nem tudom
Verdikt (5.5/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)