FOREVER GOLF!
Nem igazán értem azokat, akik 5-10 ezer km után véleményt írnak.
Én csak most merészelek egy pár keresetlen szót írni, miután közel 65.000 km-et megtettem az autóval. 10 évesen vettem, most 16, de kevés olyan autó van, amelyikben még minimum benne van 5-8 év, amire igazán cserére érett lesz. Talán megtehetném, hogy újabb GOLF-ra (7-es) váltok, de amíg ez kiszolgál és megbízható, nem tartom kardinális kérdésnek. Hogy mitől jó egy GOLF? Kompakt méretek, rendesen összerakva. A futóműve, egyenes futása remek. A motorja a többség szerint mára már elavult, de nincs is szüksége dióbeles tisztításra, kokszosodás miatt. Sajnálom, hogy a VW-konszern felhagyott a szívó-benzinesek gyártásával, de persze tudom, hogy miért tette. Én azért szeretem, mert sok részlete úgy van megcsinálva, hogy tartós legyen, például akár hányszor kinyitom az ajtót és látom a zsanérokat, azt gondolom, ezt biztosan nem fogja leszakítani egy széllökés, a bőrkormány, mint az új, jó megfogni, az ülések tartása, tömöttsége még mindig példaértékű.
Ha ma kapható lenne a 4-es Golf újonnan nem haboznék, annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, hogy a 7-es sokkal korszerűbb.
- Gyakorlatilag semmi. A használatból adódó szükséges és pótolandó alkatrészek.
Autóstúdió Kft. Bp. XI.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |