Biztonságos lajhár
2000-ben vettük életünk el?s Golfját és hát össze sem mérhet? volt a különbség az el?z? Opel Astrával. Valahogy sokkal jobban egybe van a Golf.
Amit nagyon nem szeretek benne, hogy az üléspozíció még a legmagasabb állásban is olyan alacsonyan van, hogy szó szerint csak kimászni lehet a kocsiból. És a hasmagassága is olyan alacsony, hogy kész m?vészet vele járdaszegélyen parkolni.
Az ülések elég kemények és a futóm? is feszesre van hangolva, de én ezt inkább el?nyként könyvelem el, mert a sportos vezetés híve vagyok. Azt már viszont kevésbé, hogy a fékpedál nagyon magasan van a gázhoz képest és nem egyzser beakadt a lábam amikor fékezni kartam. És hát a sportos vezetést ez az 1,4es motor sem igazán szereti, de teszi a dolgát és a motorral még semmilyen gond nem volt.
5 év és 170000Km után csak mostanában kezd rajta ez-az tönkre menni (mármint komolyabb dolgok) Most viszont sajnos egyre gyakrabban.
A fordulatszám szabályzómotorjának hibája miatt nem egyszer csak ugy menet közbe leállt a kocsi (ami autópályán 130nál elég vészes volt)
Összességében egy megbízható és nagyon jól ezethető kocsinak tarotm a golfot és ami a légyeg: Tavaly megcsúsztam vele és egy árokba borultunk. a kocsi csúnyán összetört - a javittatás a 7 számjegyű összeget közelítette - de mind a négyen KARCOLÁS NÉLKÜL másztunk ki belőle. Biztonsági szempontól csillagos 10-es!
- - katalizátor csere 100.000Ft.
- - fordulatszám-szabályzó motor csere 80.000Ft.
- - izócserék viszonylag gyakran
- - olajcserék
- - egy baleset miatt karosszéria javítás és hátsó lámpa csere
- - kipufogó dob csere
Az elején még a kötelez? szervíz miatt az egri vw kereskedéshez vittük. Semmit nem tudtak rajta normálisan megcsinálni (pedig egy olajcsere nem nagy kunszt) de legalább jó drágán
A másodig olajcsere után úgy döntöttünk, nem gyári szervizbe vísszük, hanem egy kisebb m?helybe. Profi szerel?k, (teljes körü szervíz mindennel felszerelve) megbízhatóak és jóval olcsóbb ,mint a gyári szervíz.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Astra | Következő autója? | VW Golf Plus 1,9 Pd Tdi |