Az én golfom
Mióta jogosítványom van csak Volkswagenünk volt.Ez persze nem azt jelenti, hogy elfogult vagyok, mert objektíven látom a többi autót is attól hogy én ezt szeretem. A golf a kedvenc vw-m. Volt egy golf 2 GTD-m egy trend felszereltségű 3 golf-om és most van ez a 1.4 16v négyes golf.
Az autó megbízható több nagyobb túrám volt vele pl.:Mezőkövesd-Bécs ez odavissza 850 km. Nem hagyott még soha cserben. Természetesen vannak hibái, de melyik autónak nincsennek, hibáit és a költségeket nem írnám le mégegyszer, mert az ezek romlottak el rovatban már említettem. Engem a szillent blok nyöszörgése bosszant legjobban, pedig egy éve cseréltettem ki mind a kettőt. A motororról ott kezdeném hogy ez egy 1.4-es nem pedig egy gti és szerintem így is kell hozzáálni. Nem egy versenyautó de azért lehet használni rendesen a mindennapokban. Városban ki lehet lőni vele utazóban meg becsületesen tudja a 120-130-at, és az én lábam alatt kb 7.7 et eszik a városban, 6 litert országúton 100km alatt. A futómű nekem nagyon teszik egy gyári alufelni van rajta 16 colos igen csak az úton van az autó, stabil a kanyarokban, és szerintem jó az egyenesfutása is. A beltér ergonómiailag kiváló minden kézre esik első üléseken a helykínálat fejedelmi, viszont az autó hátsó részében kevesebb a hely mint a kettesgolvban éppen hogy csak elférek magam mögött. A probléma még az utastérben az ajtók behúzókaraival van mert túl puha anyagból van és minden egyes ilyen golfban ez összevisszakarcolódik. A csomagtréméreteivel meg vagyok elégedve. Én kedvelem ezt az autót és úgy érzem objektív leírást tudtam róla adni!
- Pillangószelep - tisztítani kellett mert az alapajárat ingadozott, és a motor le is állt 3400Ft
- Az olajat elfújta egy -16 fokban a szabadégalatt eltöltött éjszaka után, a kartelgázcsövet kitakarították és a probléma megszünt. motormosással 5500 Ft
- Szillentblok - 1800 Ft * 2
- Több hibája nem volt a nállam töltött évek során, a kötelező cserélnivaló fékbetét féktárcsa (brembo,textar) 40000Ft (Ez elég borsos ár de brutális fék lett rajta).
- Az autómban 106000 km van olajat valvoline 10w 40-et rakok bele 2200/l olajszűrő: 1400Ft
Biró autójavító, Mezőkövesd Veréb út
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2000 |