Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.6 16V Ocean

A megbízható utitárs

Elnyuttem mar sok vw-t, II-es golfok, III-as golfok, 6N polo, aztan 2002-ben jott egy hatalmas csalodas a 9N polo, szoval ismerem a markat, es a csalodas utan, a kifuto golf IV mellett dontottem. Jo dontes volt! Eloszor feltem, hogy ha egy oregebb konstrukcioju autoba ulok, akkor az nem lesz ugyanolyan komfortos, hat ez nem igaz! A polo egy nagyon jol felszerelt comfortline volt klimaval, meg nehany kiegeszito extraval, de a Golf Ocean felszereltsege szinte ugyanezt nyujtja.
Kozel 4 eves a Golf, de meghibasodas meg nem jelentkezett (kopp-kopp-kopp). Az 1.6-os 16 szelepes motor teszi a dolgat, varosban orszaguton autopalyan teljesen kiszolgalja az autot. Nem versenyauto, de a hetkoznapi kozlekedeshez pontosan megfelel. Tapasztalatom szerint a 98-ast sokkal jobban szereti, jobban megy, kevesebbet fogyaszt na es nem csorren fel, mint ahogy azt a 95-ossel megteszi. A fogyasztas kimeletes, nyugodt vezetssel 6,5 liter! 8 liter felett meg soha nem evett. Autopalyan 160-170-el kenyelmesen lehet vele utazni, igaz megy tobbet is, de ott nekem ez a futomu mar keves, na meg ugye minek annyira rohanni. A belso ter igazi VW, az anyagok a IV-esben meglepoen jo minoseguek, semmi sem zorog, vagy nyikorog. Az ulesek kellemes tartasuak, akar hosszu utak alkalmaval sem faradtam el benne.

Megvolt tobb mint 4 ev utan az elso meghibasodas, az egyik ABS jelado megadta magagat. A muszeregysegben felgyulladt az ABS visszajelzo, es az ABS nem mukodott. VAG-al a hiba kiolvasva, alkatresz cserelve, es minden a legnagyobb rendben. Hat ez legyen a legnagyobb gond.

Kiprobaltam idokozben egy Golf 5 1.6-ost, hat nem gyozott meg, az anyagminosegek gyengebbek, es a 8 szelep motor sem tetszett. Varom, hogy jojjon a 6-os golf.

- 1db ABS jeladó

Porsche Buda, garancialis idoben, draga, semmi pluszt nem nyujt

Jol bevalt sajat szerelo, kedves megbizhato na es olcsobb mint egy markaszerviz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? Polo 9N 1.2 12V Comfortline Következő autója? vw golf / audi A3
Verdikt (6.6/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)