A leharcolt kocsi hibája
Én nem tudom de nagyon beleválasztottam: hogy sikerült egy volt törött ill széthajtott golf IV. vennem.
Én csak munkábajáráshoz és kírándúláshoz használtam a kocsit. Havi szinten 2500 kilométert megyek a kocsival. A vegyes fogyasztás 6.5 liter jött ki. Olaj csere 9000 ként cseréltem benne mert csipegette az olajat mint minden volkswagen szerintem. Igaz nagyon leharcolt álapotba vettem és aprolékos munkákat csinálgattam rajta az ősszes szűrőt és fékrendszert csrélgettem. Van egy idegesitő kopogás és szelep hang de azt mondták tipús hiba szerintem nem az volt és történ az egyik napon munkába mennet 2008.01.10 én hogy a motor megadta magát egy kölönös viblálás éreztem de azt hittem hogy az alapjárattal van a gond és leáltam hmm ez rezeg és felnyítottam a motorháztetőt és a motor 10-15 centis mozgását vettem észre ( az alpjárat közben) és ba..... meg hivtam a szerelőt hogy mi a baja? Mentem is hozzázá ( közben benzinszag ) az alpjáratot 3000 fordúlaton kellet tartani hogy a rezonancia szétne vigye a kocsit és kiderült hogy 2 hengerben a hidrótöke tönkre ment 1 hengerben nincs kompresszió és a másik is bajos, szóval az eredmény: mindent cserélni kívéve a főtengely ( gyürű, dugatyú, +felkellet fúrni, a drúpla vezérműszijat cserélni, görgök, vizpumpa és hidrótöke összeset) szóval ez nekem 220 ezerbe fájt kedvezménnyel. Lett egy 0 km kocsim.
Ha valakinek kell egy ilyen szervizigényes kocsi csak bátran vegyen egyet.De egy biztos ha beindúl a célig nem is áll le.
Ja igen lassan felsteni kell.
- Szelephézag álitás négy havonta
- gyürű
- dugatyú + felkellet fúrni
- dúpla vezérműszijat cserélni + görgök,
- vizpumpa
- hidrótöke összeset
- Fékek
- féktárcsa
- 2 havonata izzó csak az egyik lámpábol
- ablaktörlő lapát
HA AZ EMBER KICSRÉL RAJTA MINDENT AKKOR NINCS BAJ.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | yaris | Következő autója? | Nem volkswagen |