Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf Kombi 1,9 Tdi 90 LE

A hinni akarók autója

Nos rávettem magam , hogy írjak.Hogy lebeszéljek mindenkit az ilyen retkekről.Ez az 5. Vw-m.Mind ilyen 10 év körüli volt.Általánosságban elmondható hogy valaha jó kocsik lehettek,van bennük anyag és megbízhatóak szerintem. DE. Ebben a korban már, főleg a dízelek többsége lelakott vagy összetört szarzsák. A listát elnézve az enyémet se kímélték, sajnos minden sorban jött elő és mire észbekaptam már nem volt érdemes eladni.Mindig bíztam hogy más nem jön már ki.Nagy hiba volt.Ezeken mindig jön ki valami és állandóan a szerelőnél lógsz.Mondjuk én adok a kocsimra és minden szarral viszem,nem hanyagolom el.De ettől függetlenül aki azt írta hogy jó kocsik, de sok pénzt kell rá költeni(egy passat) hát igaza volt.Egyébként újként megvenném az enyémet, de ilyen régit VW-ben soha többet nem veszek,meg újban sem mondjuk.Masszív jól összerakott kocsi,jó az útfekvése,nekem kemény a rugózása,fék jó,menetdinamika is megfelelő.El lehet vele tempósan közlekedni,lehet előzni is,normál közlekedésre tökéletes.Az eredeti üléseket kidobtam belőle mert az siralmas volt, mondjuk 185 cm vagyok és 110 kg.Hátul semmi hely nincs benne, anyám marutijában több hely van hátul a lábnak. Minden zörög , zizeg,rezonál benne.Siralmas.Az alkatrész sem feltétlen olcsó hozzá,bár biztos van drágább is.Én sokat költöttem rá.Ami jó benne az a fogyasztás, mondjuk azért vettem.Az előtte lévő Bravo jobb kocsi volt, de az meg sokat zabált.Én ezt igazán csak hosszútávon használom 110-120-al járok vele és nem rúgom agyon . Nekem így eszik 4,7-5,2 között mikor hogy jön ki.140-150 autópálya 2 személlyel olyan 6,2-6,4volt.Télen is jól indul,bár az akksi már haldoklik amióta megvan.Csoda hogy elindul tőle.Nem füstöl, olajat 10 ezren kb fél litert eszik.Tehát a motor szuper,de valamiért dadog az adagoló.Mindegy leszarom, amíg megy hajtom, utána felújítom.Nem hiszem hogy eladom , ebben a jó országban ezzel is csak lehúznak,inkább rohadjon ki alólam.Ja rozsda egy-két helyen van, de csak nagyon szerényen, de gondolom ez is csak sérülésekből.Ja meg isteni volt a váltója,úgy ugrott be a sebességbe, öröm volt vele váltani, aztán az is elkezdett akadozni.nem tudni hogy kuplung, vagy szinkronhiba, de valami van.Nos a kettős tömegű lendkerék vagy kuplung,tököm se tudja, kb 100 ezer forint, a bontott váltó kb 60.Tehát jó hülye voltam hogy ennyi pénzért nemhogy egy 5 éves Swiftet vettem és a tököm se fájna.Ja vezetni sem volt rossz, az okádék lila műszervilágítás ellenére.A "megérte a pénzét" igen maradt a mentés után, hát nem érte meg csak hogy tisztába tegyük. :)

- -Első,hátsó lengéscsillapítók - -lengőkarszilentek - -stabilizátorok - -termosztát - -olajszenzor - -féltengely gumiharang - -gömbfejek - -abs javítás - -generátor csere - -ajtóban a központi vezérlő - -hátsó ajtó teleszkópók - -hátsó fékmunkahengerek - -toronycsapágyak - -belső féltengelycsuklók - -hűtő,fűtőradiátor - -fűtőpanel - -légzsák átvezető a kormányban - -hátsó rugók - -üzemanyag dugulás - -az adagoló most is dadog - + egy rakás apróság

maszek

Fenntartási költség (1) Évjárat 1999
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 205000
Előző autója? Bravo 1997 Következő autója? Valami olcsó, japán vagy Korea
Verdikt (4.7/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)