Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.4 Variant

A fapados

Magánszemélytől vettem még 2012-ben, 150 ezer km-el, ez volt az első tisztességes kocsim, (mármint, nem volt öreg, és egyben volt). És ez volt az első és utolsó benzines autóm.
Sokan szidják a VW 2000 körüli kék műszerezettségét, engem nem zavart, de az ülése annál inkább. Nekem elég kicsik voltak (188cm, 110kg) és 60km után masszívan fájt benne a derekam!
Az 1.4-es motor ahogy sejthető is volt, nem egy erőművész, főleg nem kombiban, 100km/-ig egész tűrhető, de felette már nagyon nem akar menni, de cserébe sokat fogyaszt.
Az én autóm egy full-fapados verzió volt, tehát klíma sem volt benne. Télen vettem, akkor ugye ez nem volt baj. :) Nyáron valóban kínszenvedés volt, ha lehúztam az ablakot vágott a szél, hogy majd belesüketültem, ha felhúztam akkor megsültem. Ez gond volt.
És bár lomha volt, és sokat is fogyasztott, de cserébe ritka megbízható autó volt, és -22°C-ben is rögtön indult.
Vezetési élményről vicces lenne mondani valamit, ugye? :) Talán annyit, hogy nagyon jó volt az úttartása, és baromi könnyű volt kezelni, mozogni vele, mindenhol elfért.
A családban van egy ötös Golf és egy A2-es Audi is ezzel a motorral, azokban is harmatgyenge, de egyikkel sincs baj.

Fiatalon, úgy gondoltam, hogy mit nekem ez, így eladtam egy "így mulat egy magyar úr!" felkiáltással, és vettem egy leharcolt automata dízel A4-et, amivel rettenetesen melléfogtam (pedig kiváló konstrukció!) és sebeimet nyalogatva sírtam vissza a fapados golfomat.
Ha lett volna benne egy klíma akkor nem adtam volna el, de megsültem benne.

Összességében masszív és megbízható, városba talán elég is, de szigorúan klímával, telitalálat lehet az 1.9-s TDI-vel.

- Nem volt meg egy évig sem, ez alatt az idő alatt semmi, de tényleg semmi.

Ha jól emlékszem csak egy olajcserén volt, szóval ez nem nagy experiencia. :)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Előző autója? Audi 80 1.6td Következő autója? Audi A4 1.9TDI Aut.
Verdikt (8.6/10)

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)