Szürke mindenes pótautó
Előző autóm (Audi 80 1.9 TDI) egyrészt téves választás volt (elhanyagolt állapota miatt), másrészt összetörték, így hirtelen kellett egy olcsó, de jó autó (modhatnám egyszerű, de nagyszerű) addig, amíg találok magamnak egy jó állapotú, jó árú dízelautót(ami soha nem egyszerű).
Újkora óta oktatóautó volt, de ez nem látszott rajta, jó állapotú, jó karban lévő autó volt. Állítólag a kuplungját eladás előtt cserélték, ami a sok tanuló csúsztatása miatt ment tönkre.
Bár csak fél évig, kb. 10.000km erejéig volt nálam, jól el lehetett vele ketyegni, arra pont jó, hogy eljusson az ember A-ból B-be. A motor városban a rövid váltónak köszönhetően rugalmas, nagyon jó vezetni, nőknek viszont hiányozhat belőle a szervokormány. Ellenben ha kijutunk a városból, akkor már másképp kell gondolkodni, előzés csak jól megfontoltan, lendületből, kikapcsolt klímával lehetséges!!!:)
Pörgetni sem érdemes, mert az ereje soha nem jön meg:)
Ez még monojetes, központi befecskendezéses volt, azóta a családban van egy hengerenkénti befecskendezéses is, az már egy hajszállal jobb.
Tankolni Szlovákiába jártam, így a 7.5-ös fogyasztás egész tűrhető volt. Viszont a távolság miatt mindig száraz tankkal jutottam el a kutig és ez betett az AC-nek, ami miatt a szomszéd városban egy hideg téli éjszakán otthagyott az út szélén.
Amúgy első saját autóm óta dízelpárti vagyok, de itt jött az elhatározás, hogy benzinest még egyszer nem!!
Amúgy a kasztni ideális, a futómű egyszerű, kicsit feszes a rugózása de cserében jól fekszik az úton. 1.9 TDI motorral, kicsit komfortosabb (GL) felszereléssel ideális választás lehet!
- Elektromos AC, olajgomba.
Saját magam javítottam.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | 80 TDI / 1993 | Következő autója? | Seat Toledo SXE 1.9 TDI/110 LE |
Verdikt | (7.2/10) |