Autók » Volkswagen » Golf (1991-1999)

Golf 1.9 tdi variant Bon Jovi

Póóówer (1.9 tdi Golf variant Bon Jovi !!!!)

2006 novemberében az interneten kerestem és egy autókereskedésben találtam,vettem az autót ,lakhelyemtől ~210km-re kellet menni érte.Nem bántam meg.(?)Sikerült beszélni az előző tulajjal is.Elmondta,hogy ő hozta be az autót Németországból(125000km-rel(egyébként látszott is az állapotán,pozitív értelemben)(tehát én vagyok a 2. tulaj itthon).Lecseréltette a szokásos dolgokat(vezérműszij,görgő,olaj stb.)A kereskedés pedig kicseréltette a szilenteket,gömbcsuklókat.Tehát ebből a szempontból is jól jártam.(DE azért biztos ami biztos inkább én is lecseréltettem az olajat,vezérműszijjat.)
Vásárláskor probléma volt iletve alku tárgya volt a repedt első szélvédő,ami miatt engedtek is az árból~50000ft-tot.
Viszont az abs visszajelző lámpa+a légzsák visszajelző nem égett ill nem villant fel indításkor.Késöbb kiderült,hogy az égők elektromos csatija levolt húzva.(hogy ki ,hát.....)gondolom azért,hogy ne vegyem észre ,hogy rossz vmi(konkrétan az abs jeladó volt a ludas,hibakód kiolvasásakor derült ki,na meg persze akkor mikor fékeztem hol működött,hol nem az abs)
Felszereltség:(osztott fényszoró,elektromos magasságállítás),ködlámpa,manuális klíma(ezért is vettem),tempomat,vonóhorog,elektromos ablakemelő -na ez nincs sajna vagy nem?????
+volt az autóhoz illetve az árában bennevolt a gyári alufelnigarnitúra nyári gumival és al emezfelnik téligumival gyári dísztárcsával.
Amúgy én rendesen kihasználom,főleg mert kombi.Fér bele cucc renedesen,szerszámok ,szekrény,mosógép?....simán belefér.
Építkezés,maszek,stb meló jó ,megbízható (eddig) segítség.
Ha nem lesz vele sok gond,akkor még 4 évig szeretném hajtani ha nem nem jön közbe valami komoly anyagi probléma(baleset,letérdel a motor,stb)
2008.04:chiptuning (90le-ről-~110-115lóerőőő)5.3-5.6 liter lett a fogyasztása( néha klímával néha utánfutóval néha csomagtartóval is illetve nem megy feljebb a fogyasztása pedig nem járok "tojáshéj"-gázon)

- Abs bal első jeladó(7500ft)
- 1.Szervószivattyú(használt 25000ft(1hónapig bírta))
- 2.Szervószivattyú(csapágy.simering csere 1000ft)
- Katalizátor(használt 5000ft)(az enyim ~80%-ban el volt dugulva mikor vettem az autót)
- Flexibilis kipufogócső(4500ft)Szélvédő csere(28000ft(még nem lett cserélve de ennyi lesz))
- Fényszórókapcsoló(0-ft,sikerült nekem megjavítani kontaktos lett
- aztán a belselye elkezdett füstölni,időbe sikerült szétkapni,így nem lett tűz,egy kicsit megolvadt a belselye de rendbe lehetett hozni)
- Csomagtaró zárszerkezet(0-ft).Kulcsal nem nyílt,csak központilag távirányítóval.(Szétszedtem és maga a zárbetét
- (amibe a kulcs belemegy)illetve a zárbetétben volt egy halom beszáradt zsír vagy mi ami miatt beragadt)
- Riasztó útólagosan(25000-ft)
- 2008-:bal hátsó ajtó belsővilágítás kapcsoló(1000ft)
- hátsó kipufogódob hegesztés(0ft)

Magam szerelem.

Illetve vezérműszijjat+görgőt,az első szervószivattyú cserét autószerelő csinálta(haver,haveri alapon)

Fenntartási költség (5) Évjárat 1996
Előző autója? Golf l Következő autója? Bicigli,vagy riksa(ha így mennek az üzemanyagárak felfele)
Verdikt (6.5/10)

Volkswagen Golf 1991 (1991 - 1997)