Örökéletű, öreg macho
2002-ben vettem 96500km-rel. Nem terveztem, hogy Golfot veszek, mert kicsit drágábbak voltak a hasonló kategóriájú autóknál, de rögtön "beleszerettem", amikor megláttam. Én vagyok a 3. tulaj és egy darabig még az is leszek. Szerencsém volt vele, mert nagyon jó állapotban került hozzám. A kötelező szervizeken kívül csak az említett alkatrészeket kellett cseréltetni és még soha nem hagyott cserben. Főleg országúton használom kb 6-6.3 körül fogyaszt, de mértem már 6 alattit is. Nem egy erőgép, 60 lóerővel nem lehet megváltani a világot. Legalább nem csábít felelőtlen előzésekre. Az első ülések nem valami kényelmesek, de annyira nem vészes. A csomagtartó viszonylag nagy (5 ajtós), jól pakolható.
Sokan panaszkodtak a hátsó zár hibájára, az enyém is "berohadt", mert a központi zár miatt évekig nem látott kulcsot meg kenőanyagot. Cserélni felesleges, kis ügyességgel házilag szétszedhető (csak a lamellákra kell vigyázni), megtisztítható, aztán csak rendszeresen kenni kell, még ha nem is használjuk.
Egyetlen bosszúságot, csak a motorszám okozott. Ezt a kötelező szervizek alkalmával le kéne kezelniük, de leszarták a VW-nél és a szám korrózió áldozata lett. Az ügyes szakember műszaki vizsgánál csiszolóvászonnal(!) nekiállt elővarázsolni... Azóta csak a motorkód van a forgalmiban... Hosszas levelezés után a Porsche Hungária elárulta, hogy ez sokszor előfordul. Többet nem vittem oda, a mostani szerviz elég jó, de azért a motorkódot azóta én felügyelem.
Összességében szerethető, jó kis autó, nem szívesen válnék meg tőle. Szerintem 300.000-ig nálam lesz. :)
Aki vételen gondolkozik, annak mindenképpen érdemes számításba vennie.
- -hűtőrendszer hőadó
- -fűtésszabályzó konzol eltört (csere)
- -szellőzőventillátor kicsit csapágyas :)
- -ezeken kívül csak kopás és a kötelező szervizek miatt kellett cserélni egy-két dolgot (féktárcsák 130.000 körül, hátsó kipufogódob, hátsó lengéscsillapítók 195.000-nél, vízpumpa(csak elővigyázatosságból)
VW márkaszerviz
SEAT márkaszerviz