Autók » Volkswagen » Golf (1991-1999)

Golf 1,9 TD

Mindig ilyet akartam

Pár hónapja vettem a 3-as golfomat, mindig ilyet akartam. Amikor először meghallottam, hogy milyen hanggal jár a motor, kicsit elkedvetlenedtem, de amikor a gázhoz értem, rögtön visszajött a szerelem. Külön szeretem, hogy le van sötétítve a gép, így a sok marha, aki éjszaka felkapcsolva felejti a fényszórót mögöttem, nem zavar annyira. A kilátással a kezdet kezdetén gondjaim voltak, mivel közel 2 méter magas vagyok, ezért a belső visszapillantó és a felső féklámpa útban van. De már ezekhez is hozzászoktam. Külön szeretem benne, hogy egy közepes méretű autóhoz képest kifejezetten jól lehet belőle kilátni tolatáskor. Amit nem szeretek benne, az az ülés. Hosszú távon megfájdul a hátam tőle, és nincs oldaltartása, valószínűleg cserélem, amint úgy állok anyagilag. A fogyasztásán meglepődtem, azt hittem, többet fog enni, hat liter, pedig sportosan is szeretem vezetni. Nagyon fontos, ha egy ilyen autót vesz az ember, egy hozzáértő embert vigyen vásárláskor, én az autószerelőmet/haveromat vittem, akinek szintén ilyen van, és elismert személy vw körökben. Kapásból kiszúrt mindent rajta, olyan dolgokat, amit én még most is csak nézek, de nem látok. Vétel után cserélni kellett az üzemanyag csöveket, mert okádta a gázolajat, a fékeket be kellett állítani, mert a kedves előző tulaj azt hitte, meg tudja csinálni maga. Nagyon meg lehet szeretni, nekem máris sikerült. Igényli a gondoskodást, de nem olyan,mint egy rossz qrva, aki sír, ha van valami, ő diszkréten szól, csak figyelni kell rá.
Egy utolsó jótanács. Ha te is 2 méter környéki vagy, akkor nehogy napfény tetőset vegyél! Abba én nem férek bele.

- fékek, duda, fűtés, üzemanyag csövek, 2 első kerékjárat kezd kivirítani

Gabi :)

Fenntartási költség (9) Évjárat 1994
Előző autója? polo Következő autója? passz
Verdikt (7.9/10)

Volkswagen Golf 1991 (1991 - 1997)