Autók » Volkswagen » Golf (1991-1999)

Golf 1.4 CL

Jógépkocsi

Nagyszer? autó, egyszer?en imádom, minden hibájával együtt. Legkevésbé a futóm?vel vagyok kibékülve, ami valahogy nagyon puhára, és billeg?sre sikerült gyárilag, egy gyorsab kanyarvételnél azt hittem felborul, azóta inkább lassítok:-) De remélhet?leg ezen segít majd egyszer egy sportfuróm?. Viszont az úthibákat már így is ugyanúgy érezni benne, mintha valami feszes rugózású versenyautó lenne, ami látszólag ellentmondásos a lágy billeg?sséggel, de mégis így van.
Bár az 1.4es motor elég gyengus, városban(f?leg itt a sík Pesten) el lehet vele lenni. Sajnos elég szomjas, de ugyanakkor legalább nem megy. Hosszabb úton természetesen jóval kedvez?bb a fogyasztás, viszont el?zni nem nagyon lehet vele. Emelked?n pedig vége van, mint a botnak.
A váltó kellemes, pontos, bár érz?dik, hogy nem egy mai darab, de remekül m?ködik.
A bels? tér hát..., funkcionális. Benne van minden ami ahhoz szükséges, hogy vezetni lehessen. Egyedül az elektromos tet?ablak hozható fel extraként, na de pont az az, ami az egész autó leggyengébb része. Ahogy olvastam a kollégáknál sem volt vele minden rendben. Nekem konkrétan ki van nyúlva a mozgatásért felel?s bowden, ezért a végállása kissé áthelyez?dött, és ha így van bezárva(vagyis akkor pont hogy nincs bezárva) beázik. De szerencsére használható, csak oda kell figyelni hogy csukom be. Javítani nem lehet, cserélni csak kompletten, iszonyú áron, annyit meg azért úgyse használom, hogy ett?l ne aludjak jól.
Hely elöl-hátul van b?ven, a dönthet? hátsó üllésekkel a csomagtér is igen nagyra b?víthet?, a tet?csomagtartón meg szállítottam már kétajtós szekrényt is.
Kívülr?l szerintem gyönyör?, nagyon jó a formája, az arányai. És ha az ember jó izléssel, és igényesen csinosítgatja, még mindíg megfordulnak utána az utcán. Imádom szerelgetni, ha valami új alkatrészt szerzek hozzá mindíg magam építem bele, pedig különösebb autószerel?i ismeretekkel nem rendelkezem, de minden olyan logikus, és egyértelm? benne(legalábbis számomra), hogy bátran neki merek fogni szinte bárminek.

- Elektromos tet?ablak beázós, ha nem odafigyelve zárom. De ezen kívül(ami típushiba) a legtöbb javítanivaló a korábbi tulaj hanyagságára vezethet? vissza, aki még össze is törte szegényt, és valami ocsmány módon sikerül összelapátolni az elejét. Most lesz kicserélve a zárhíd, amit nagy odafigyeléssel vaslemezekkel összecsavarozgattak, így a lámpák is kissé érdekesen állnak, a gépháztet?r?l nem is beszélve.

Ismer?s szerel?k, azok ismer?sei, és az általuk ajánlott ismer?s szerel?k, és saját magam.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója? Marad!
Verdikt (7.2/10)

Volkswagen Golf 1991 (1991 - 1997)