Inkább egy Fiat Punto? Ugyan már.....
Régi álmom volt egy III-as Golf és ez tavaly juniusban be is teljesült. A kilométer óra állása egy kicsit gyanúsnak tűnt 76000-el, amit a tulaj is megerősített, hogy szte se annyi, ő is 40000-el vette, ami ugy 14 évesen kicsit hihetetlen.
A kaszni rozsdált , a motorháztetőnél, (gumi alatt), a hátsó lámpáknál( belülről), na meg a küszöb. Először megilyedtem , hogy szét fog rohadni, de egy kis Hammerite megoldotta a dolgot( még jó hogy fehér a paripa). Kb 7hónapja kentem át és tökéletes, rozsdának semmi nyoma. Itt ott azért búlyik az "ördög" de a Hammerite azt is megoldja. Ha már nagyon foltos lesz akkor átfestetem az egészet( 40eFt).
Ami nagyon idegesít az a váltókar. Kb. fél évente fel kell újítani( 3000Ft) mert mindig elkopik a kis gömb és elkezd forogni, ami veszélyes mert igy 1-es helyett simán be lehet tenni hátramenetbe és a lámpánál ....... :-)
Eszi az olajat, nem sokat, kb 1dl/ 100km, csak idegesítő, hogy mindig nézegetni kell( Remlem a gyűrű+szelepszárszimering csere megoldja). Ennek ellenére elég jól megy. Mindenki panaszkodik a 60 lóra , de sztem elég. Ha elég gyorsan váltunk és a paripa lendületbe marad meg akkor nincs gond. Én ezt úgy oldottam meg hogy levágtam a váltókarból kb 5-6cm-t.
A sok kis apróság ellenére nekem nagyon tetszik. Tudom, ha elindulok meg is fogok érkezni. A fogyasztása meg üti az új autóét is 5,5 L ,kb 110-es tempónál. Fentartási költége a kötelező bizt. és a benya mellett kb 2000Ft havonta, ami valljuk be nevetséges. Ezt az izzók meg a Hammerite teszik ki.
Sokan kérdezik, hogy miért vettem ilyen fapados paripát - mert ebben aztán tényleg semmi nincs - és miért nem adom már el. Vezetsd 3 hétig és megtudod!
Majd akkor adom le a méhtelepre ha elrohadt alólam!
- Fékbetétet kellett cserélni( 3000Ft), Most lesz egy kismotorgenerál ( gyűrű, szelepszárszimering, kb 40000ft)
A menyushoz :-) Cegléden
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1992 |