Autók » Volkswagen » Golf (1991-1999)

Golf MK III 1.3

Gyenge a motor...

Azért lett megvásárolva, mert megbízható autó kellett. Az 1.3-as Wartburgban 2-es Golf motor volt, 60 pacis, nagyon nyomatékos. Ez is 60-at tud, de igencsak vérszegény...
Naszóval. Ha 90-nel akartam egy kisebb emelkedőn felmenni, előtte muszály volt 100-ra gyorsítani, mert 5-ösben egyszerűen nem ment. És négyesben sem. Hármasban pedig majd´ kiugrott a motor a helyéről. Kevés volt a nyomaték. Ez egy iszonyú mellényúlás volt a VW-től.
Ámde az autó egészében mégis megfelelő. Viszonylag tágos utastérrel rendelkezik: 4-en kényelmesen, 5-en szűkösen, de elférnek benne. A csomagtartó az akkori alsó-középkategóriás kocsikhoz képest nagy volt. A bőrönd szinte elveszett a virtuális térben...
A felszereltsége nem volt túl magas, de az akkori követelményeket kielégítette: szervokormány, fordulatszámmérő, 100 wattos magnórendszer. A váltó kissé hosszú úton jár, de nem recseg-ropog. Egész jó kis kocsi volt.
A motor gyengeségén kívül csak egy dolog zavart igazán: a szervokormány. Én mindig is jobban szerettem a szervó nélküli kocsikat, de ez még meg is útáltatta velem. 90-nél elég volt egy kamion oldalszele, ellenkormányzásnál máris a szembejövő sávban találtam magam. Ezekután azt mondom, hogy ha szervokormány, akkor legyen sebességfüggő. Nagy tempónál ne segítsen rá.
De csak megvoltam vele, hisz´ több, mint 90 ezer km-et lenyomtunk.

- A kuplungot néhány hónapja cseréltettem ki, de állandóan kuplungszagot lehet érezni az autóban. A szivargyujtó bekapcsolt állapotban beszorult, rettegtem, hogy leég az autó. A sárvédők erősen korrodálódtak. Más baja nem nagyon volt.

Egy magánszerelőhöz Miskolcra.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1995
Előző autója? Következő autója? Subaru Impreza ´96. Már kinéztem...
Verdikt (4.4/10)

Volkswagen Golf 1991 (1991 - 1997)