Drágaságom:)
Én már régóta szerettem volna egy jó kis 2-es golfocskát diselben.
Valahogy a benzines autók nem vonzottan sohasem,pár évig hajtottam pár golfot ami haveromék "drágasága" volt,de nem akartam sok százast kidobni egy ilyen öreg autóért ezért vártam,hogy valaki sürgősen adjon lehetőleg sürgős árban egy ilyen csodát.
Szerencsémre találtam is egy olaszból behozott kicsit se megkímélt darabot ami viszont karosszériára nagyon jó állapotban volt.
Személy szerint a szívó disel az aminél a turbó biztos nem döglik meg de ez a gép turbós és még egy intercooler is segít az autó teljesítményén,ami majd csak télen fog jól jönni mert a gyári intercooler nem sok vizet zavar miután a motor felmelegszik és még kint is + 35 fok van.
Ettől függetlenül azért úgy voltam vele,hogy inkább a motorra költök mint a kasznira,mert az sajnos nem sajnos sokkal drágább.
Bár már pár tízezer kilométert mentem más golfal is és azok is mindig hűséges társként elvittek célomhoz azért van sok apróság ami zavaró ezekben a típusokban:
Zörög a beltér.
Alapjáraton ráz.
Lengéscsillapítókat érdemes keményebbre cserélni.
Fékek kicsit taposósak.
Mindezek ellenére én tuti nem váltanék erről a kocsiról mert ezek a dolgok könnyedén orvosolhatóak nagyon sok alkatrész kapható az autóhoz és háát azért ez egy GOLF!!!
Népautó de jól legyártott és bizonyított darab,van még pár ilyen a 80' évekből és aki szereti őket mint én is azok tudják,hogy ez a kis puritán járgány ha rendben van tartva 600-700 ezer km is elmegy.
Szerencsére sikerült egy nagyon jó állapotút kifogjak röhejesen olcsón nem bántam meg hogy ezzel a típussal járok:)
- Szokásos Golf gondok: - Hőgomba hülyéskedik:) - Olajgomba utánozza:) - Váltó műanyag alkatrészek akadoznak. -
Haver (autószerelő)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1991 |