Autók » Volkswagen » Golf (1991-1999)

Golf 1,4 CL

A tiszteletreméltó Megbízhatóság

Még eddig sohasem hagyott cserben. A szükséges szervizelés mellett csak tankolnom kell bele és működik. Jelenleg 270 600 km -nél tartok és ez nap mint nap növekszik.A km garantáltan ennyi, 2. tulaj vagyok, családtagtól vásároltam, mindvégig én szervizeltem az 1 év gari idő után. A szerviz alkatrészek és a kopó féktárcsa + betéteken kívül még cserélnem kellett: Hátsó lengéscsillapító 1 garn., hátsó kerékcsapágy oldalanként 1 garn., gumifékcsövek 2 garn.,kézifék kötél 1garn., stabilizátor összekötő 1 garn., Első lengőkar hátsó szillentje 2 garn., hátsóhid szillent 1 garn., Most kell majd cserélnem 1 db. alsó gömbfejet, 1. db. benzinszivattyú csak azért mert hangos volt (működött megfelelően) mert az előző tulajdonos rendszeresen minimumra kifogyasztotta a benzint.( Ha a mutató piros mezőhöz ér érdemes tankolni mert kanyarokban a szivattyú levegősen szívhatja a benzint, és terheletlenül hűtés és kenés nélkül nagyon felpörög) Akkor használt eredetire cseréltem és azóta is azzal működik hangtalanul.
A 3. akkumulátor van benne a 17 év alatt,a generátor csak átnézve, önindító: bendix +kefe csere 1-szer
Imitt amott kezd rozsdásodni.
A Motorolajat 10-15000 km-enként cserélem, ( utóbbi négy olajcsere 0w40-es viszkozitású olajjal történt, olajfogyasztása kb: 2-3 deciliter, nem kell után töltenem ! )
Attól félek, soha többé nem lesz még egyszer ennyire megbízható autóm!
Sajnos nap mint nap szembesülök az új autók megbízhatatlanságával. Gyártják az ócska bóvlikat, és giccsparádékat.

- 2 db. Thermosztát, 2db. olajgomba + 1db. vízgomba ( áteresztettek ), 1db. vízcsőcsonk tömítés, 1db váltótartó gumibak,

Szakmámból adódóan magam szerelem

Fenntartási költség (10) Évjárat 1996
Előző autója? Trabant 601 Következő autója? Tanácstalan vagyok
Verdikt (9.0/10)

Volkswagen Golf 1991 (1991 - 1997)