A Kategória Etalonja
2009 Húsvét hétfőn vettem, ezért hűdenagy tapasztalatom nincs vele kapcsolatban, előtte opelek sorát nyűttem már, azt hittem nekem az opel tökéletesen beválik majd. Hát tévedtem sok bosszantó hiba...mindegy másik sztori. A családban volt már 5 vw (golf 2-3,jetta,vento) arra jutottam jó lesz ez nekem. Jól választottam és sikerült egy jó állapotú Gti-t vadászni. Eddig két kisebb probléma volt vele (lásd hibalista) de ezek a 2-3 éves autókon is kijönnek. A 16szelepes ABF motorról csak jókat tudok írni, olajfogyasztása nulla (!) , benzinből városban 9.5 vegyes használatban 8.5 országúton pedig 6.5 litert fogyaszt, ami szerintem nagyszerű adat a 150lóerőhöz az 1200 kilóhoz és a sűrűn használt digitklímához képest. (Megjegyzésképpen: előző autóm corsa 1.4 16v 90le 950 kiló 7.5-8.5 körül táplálkozott)
Úttartás gyári futóművel is elég sportos, viszont 195ös vagy keskenyebb gumival a hátulja hajlamos sodródni szarabb esetben kitörni. (gyári sommer méret 205/50 15 vagy 215/40 16 !) Vezetni egyébként nagyon kényelmes az ülés majdnem minden irányban állitható, jól tart, a kormányoszlop is állitható magasságirányban, a szervó nagy segítség és nagyon precíz is.
Az Clima tronic hibátlanül működik, mint ahogy a gyári 9 hangszórós Gamma zene is, melyet a Nokia csinált.
Az MFA -s kilóméteróra nagyon hasznos dolog egyedül a világítása sikerült nagyon halványra. 3 ajtós-hoz képest elég kényelmes hátul is.
Rossz úton kisebb nyiszorgásokat lehet hallani a hátsó ablakok alatti kárpitokon ez 13 éves autónál oké, sajnos az 1-2 éves autók is ilyenek ebben a kategóriában.
Alkatrész utánpótlás abszolút nem gond és nem is drágább mint egy sima golfnál. A gyári alkatrészeket meghálálja, nem érdemes gagyizni és silány dolgokkal teleaggatni.
Végszónak annyi, hogy aki megbízható dinamikus autót akar a 90es évekből, az szánjon rá többet és kutasson fel egy megkímélt példányt, nem fogja megbánni.
- -ABS jeladó
- -hátsó kerékcsapágy