Autók » Volkswagen » Golf (1983-1992)

Golf 1.6 GTD

Szeretni való olajkályha

Első autómnak vettem. Igazából teljesen megérte az árát, mert igénytelen volt. Dinamikusan lehetett vele közlekedni, nem kellett félni, hogy elfogy az erő. A fogyasztása nagyon kedvező, még az én nehéz lábammal is. Átlagban sem tudtam 5,5 liternél feljebb vinni, pedig szeretek haladni... Az 1.6-os turbós motor szinte repíti ezt a kis karosszériát. A váltója pontos, kisujjal is a helyére megy minden fokozat. Ha megkap mindent időben, akkor semmi baja nem lesz. Télen nyáron első tekerésre indult. Ami engem kicsit zavart, az az, hogy a beltérben pár dolog idegesítően zörög alapjáraton, de hát egy ilyen korú autótól ez nem hiba. Futóműve elég kemény, szinte a legkisebb gödröket is érzed benne, de ez nem hiba. Kanyarokban stabil. Egyszóval egész szerethető kis gép volt, kicsit sajnáltam is eladni, de hát tudtam, hogy jó helyre fog kerülni. Persze most nem ejtek szót a filléres dolgokról, mint az elöregedett műanyag napellenző tartó, ami eltört, és a kárpit patentok. Ezeket szinte úgy dobják utánad már. Lehet, hogy még életem során beleülök még egy ilyen szörnybe!

- Külső kilincsek (2db) - 2000 Ft/db, Vízhőmérséklet jeladó - 1200 Ft, Izzító gyertyák (4db) - 4990 Ft/db

Saját magam, hiszen egyszerű a felépítése, semmi bonyolult dolog nincs rajta.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1987
Előző autója? Következő autója? Golf 3 1.9 TDI