Sosem hagyott cserben!
1999-ben vettük , már akkor nem kevés volt benne: 236000, régi Zsigulis léptékkel számolva sok, de ez egy Golf II-nél semmi. Mondjuk, hogy befejeződött a bejáratás :) Igazából eseménytelenül telt el a 10 év , mindenhova elvitt minket ez az autó. Naponta jártam vele dolgozni , de több kirándulásra is elvitt minket. Városban ( pest ) sosem fogyasztott 7,3-nál többet, országút, autópálya 6 - 6,5. A futóművéhez nem kellett sosem nyúlni (csak kerékcsapágyak, lengéscsillapítók ) pedig párszor benéztem csúnyán néhány kátyút. Aztán amikor már vagy 6 éve nálunk volt egyszercsak elkezdett ingadozni az alapjárat 900 és 2000 között , elég mókás volt így közlekedni napokig míg felhajtottam egy komplett karbit, de átvészeltem. Aztán ismét minden rendben volt ameddig el nem adtuk. Persze időnként át kell nézni a vasat és ami elkopott ki kell cserélni. Sajnos a karosszériáját kikezdte az idő meg a só és már egy nagyobb felújításba nem akartunk belekezdeni. ( Kicsit már bánom, hogy eladtam )
- - vákuumos előfolytó szabályzó ( bontóból 20.000.- kompletten karbival ) gyári 160.000.- az utángyártott 95.000.- lett volna - - vízpumpa , cseréltetve 12.000.- - - hátsó kerékcsapágyak ( 15.000.- összesen, én cseréltem ) - - első kerékcsapágyak - - 4 db lengéscsillapító - - kuplung tárcsa ( 1x a 10 év alatt! ) 25.000.- cserélve ! - - szelepszár szimeringek 310000 km-nél 20.000.- munkadíjjal - - akku - - fékbetétek, fékpofák, féktárcsák, fesszabályzó, ékszíj, vezérműszíj+feszítő, 2 hátsó lengéscsillapító, kézifék kötelek, 1 db első lámpa, gumik, középső és hátsó kipufogó dob, olaj, olajszűrő, légszűrő
Jómagam a kisebb dolgokban
Pali nevű ex VW-óbudás a Bp III. kerület határán
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 120000 |
Előző autója? | VW Golf I 1,6 D | Következő autója? | Mondeo - csak a kényelem miatt |
Verdikt | (8.3/10) |