Német ipari hulladék
Ez volt az első autóm, de nem hittem vólna hogy ilyen rosszat fogok ki. Előtte örömódákat hallottam a kettes golfról, ilyen meg olyan jó. Hát nagyot csalódtam benne. Már az első úton miután elhoztam feltűnt, hogy úgy füstöl mint egy rakéta. Elvittem kompresszió mérésre ahol kiderült a hármas hengerbe nem sok a graft. Mellesleg a mérés alkalmával ugye ki kellett tekerni a porlasztókat, és ki gondolta vólna ilyenkor ennél a remek típusnál kitörik egy darab a hengerfejből. Na megkezdődött a pénzköltés. Hengerfej le, irány a hegesztőkhöz. Majd ha már így szét volt kapva jól látszott a hármas hengeren a bemaródások. Meg a többi hengernek is olyan vála volt amibe kapaszkodni lehetett. :) Motor ki gépműhely. Gondoltam megcsinálom a motorját ha már ez a szakmám, és lesz egy hálás járgányom ami keveset fogyaszt és nagyon jól megy. De hát a hibák csak nem akartak elfogyni, sorra követték egymást. Szinte minden elromlott rajta. A legdurvább a kormánymű, meg amikor a váltóba szétment egy csapágy és ettől széthullott az egész bele.
Kifogtam az élest, elővehettem autószerelő tudományom.
Amúgy szerintem iszonyat kényelmetlen, hideg indításnál meg le akar esni a műszerfal úgy rászkódik.. :)
Aztán a végén beleuntam a hibákba és eladtam a picsába!
A végén már a rántotthús is megjelent az oldalán.. :)
Nem hibáztatok senkit, de többet ilyen öreg autót neppertől nem veszek.
- Motor general
- Kormánymű kikopott /nagyon durva!/
- Első féktárcsa, fékbetét
- Kerékcsapágyk körbe, mind a 4
- Sebességváltó csapágy törés /kpl. csere/
- Első lengéscsillapítók
- Jobb alsó tartógömb. bal alsó lengőkar szilent
- Biztosíték tábla
- Akkumlátor
- Kormányösszekötők, féltengely csuklók.
Magam szereltem ez a szakmám.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1984 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Mazda 626 GLX 1991 |